EN facebook

Ki a vitéz, ha én nem? - Március 15-ei családi program a Göcseji Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-03-14 07:00

Ingyenes családi nappal és sok programmal várja a közönséget a zalaegerszegi Göcseji Múzeum. A nemrég felújított épületet és új kiállításokkal jelentkező intézményt eddig is sokan látogatták. De ünnepnapon, amikor kicsik és nagyok a városi rendezvény után szívesen eltöltenék élményekkel a napot, örömmel vesznek részt nekik szóló rendezvényeken.

 

2023. március 15-én délelőtt kiállításlátogatásra és tárlatvezetésekre invitáljuk a közönséget. Az Elődeink élete című várostörténeti kiállítás ugyanúgy megtekinthető, mint a Kisfaludi-gyűjtemény, Németh János keramikusművész életműkiállítása vagy Fekete György belsőépítész-iparművész tárlata. Az Elődeink élete című kiállításban az 1848-49-es szabadságharc idején élt embereket is megismerheti a közönség, ahogy megtekinthetik használati tárgyaikat, valamint életmódjukba és szokásaikba is bepillantást nyerhetnek.

 

Zalaiak is harcoltak a szabadságharc idején. A legismertebb közülük Árvay Sándor, aki ifjú jogászként elsőként jelentkezett a 7. honvédzászlóaljba. Mivel hazatérte után megírta a visszaemlékezéseit, pontosan tudjuk, hogyan történt itt Zalában a toborzás. Erről egy külön animációs kisfilm is készült, ami a várostörténeti kiállításon megtekinthető. De azok az eredeti fegyverek is, amelyeket a honvédek használtak a harcok idején.

 


Délután 14.00 órától a gyerekeknek kedvezünk izgalmas programokkal. A kisebbek huszárcsákót és kokárdákat készíthetnek, a nagyobbak játékos próbatételekre is jelentkezhetnek. A kvízjátékon megtudhatják, hogyan hívták régen a huszárok ruházatának részeit, és megismerhetik azokat a zalaiakat, akik a szabadságharcban részt vettek. Korabeli ruhákba öltözve fotózkodni is lehet, és a népzene iránt fogékony vendégeinknek is kedvezünk, hiszen táncházban is lesz részük.


A Göcseji Múzeumban március 15-én, szerdán 9.00-17.00 óra között várjuk a közönséget, délelőtt elsősorban a felnőtteket, délután kettőtől pedig Ki a vitéz, ha én nem? című programkavalkáddal a családokat.

emlékezet, gyűjtemény, helytörténet, kiállítás, látogató, múzeumandragógia
2022-12-17 07:00
beruházás, design, látogató, téma
2021-09-19 19:00
beruházás, emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, múzeumandragógia, programajánló, téma
2022-10-23 16:00