EN facebook

Kézzel foghatóvá válnak a festmények – Új időszaki kiállítás a Fekete házban

KIÁLLÍTÁS

2022-02-19 07:00

Új időszaki kiállítás nyílt a szegedi Fekete házban, melynek címe: Tér – Mozgás – Játék. A tárlat Konok Tamás festőművész és Vásárhelyi Tamás biológus közös projektje: a kiállításon megjelenő festményekhez készültek olyan makettek, melyeket a látogatóknak kell kipróbálniuk.

 

Egy különleges együttműködés eredményeként jött létre a Fekete ház új kiállítása. A Tér – Mozgás – Játék című tárlat Konok Tamás festményeit mutatja be Vásárhelyi Tamás makettjeivel kiegészülve. A kiállítás alapgondolata az, hogy Konok geometrikus formákból felépülő festményei „életre keljenek”, két dimenzióból három dimenzióssá váljanak.

 

 

Vásárhelyi Tamás biológus megtapogatható, mozgatható szerkezeteket készített a festményekhez, így hozva közelebb az alkotásokat a közönséghez. Tekerhető, forgatható, húzogatható makettekről van szó, melyek kapcsolódnak valamelyik festményhez. Céljuk a fizikai törvényszerűségek ábrázolása, hogy a képeken látható geometrikus formák a valóságban milyen kapcsolatban is állhatnak egymással.

 

 

gyűjtemény, kiállítás, látogató, régészet, természet
2022-02-11 07:00
gyűjtemény, kiállítás, múzeum, #muzeumozzaszobadbol, tárgy, virtuális
2020-07-07 17:00
bővítés, kiállítás
2018-10-26 08:00