EN facebook

Keresd a tojást! - Húsvéthétfő a Göcseji Falumúzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-04-07 07:00

2023. április 10-én húsvéthétfőn 14.00 és 18.00 óra között húsvéti, tavaszköszöntő programokkal várjuk a közönséget a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban. A reggeli jókedvű locsolkodás és a finom ebéd elfogyasztása után várunk kicsiket és nagyokat az ország első szabadtéri néprajzi múzeumában.

 

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szervezésben a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió 95.1 is kiveszi a részét. A kollégák közel ezer csokitojást szállítanak a helyszínre, s a falumúzeum munkatársai elrejtik az édességeket a skanzen területén. A tojáskereső futásra jelentkezők lelkesen kereshetik a fűben, fa odvában, a tájházak ablakában, a pajtában rejtőzködő csokitojásokat.

 

A délutánt további családi programok színesítik: a gyerekek megismerhetik és kipróbálhatják az új öko-szigetet. A lurkók legnagyobb örömére arcfestő is várja majd a vállalkozókedvűeket, így bárkiből lehet egy napra pillangó, kismadár, nyuszi vagy éppen katicabogár. A foglalkoztatóházban Mézes gondolatok címmel kiállítás nyílik, amely bemutat minden tudnivalót a méhekről, a méhészekről és a mézről. Ezt a tárlatot kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk. A nyuszimustrán pihe-puha kisállatokat simogathatnak a gyerekek, három tenyésztő is elhozza a rendezvényre a legszebb fajtáik néhány darabját: lesznek kosorrú és óriásnyulak, törpe és ezüstnyuszik.

 

 

A jókedvről gyermek népi táncegyüttesek gondoskodnak, és a vendégek 15.00 órakor igazi hagyományőrző locsolkodást is láthatnak, igen, vödörből zúdul majd a víz a népviseletbe öltözött lányokra, sőt, bárki elmondhatja a helyszínen az Egerszeg Rádió élő műsorában a kedvenc locsolóversét. A falumúzeumban egy vitrinkiállítás is várja az érdeklődőket, benne Dömötör Andrea hímestojásfestő népi iparművész alkotásaival. Erre az alkalomra kinyit a szatócsbolt, ahol édességek és frissítők várják a vendégeket.

 

A Göcseji Múzeum április 10-én húsvéthétfőn már 10.00 órától várja a vendégeket, a rendezvény 14.00 órakor a tojáskereső futással veszi kezdetét. Mindenkit nagy szeretettel várunk erre a vidám, tavaszcsalogató rendezvényre!

 

állományvédelem, emlékezet, tárgy, természet
2020-12-23 14:00
látogató, múzeumpedagógia, műhely, néprajz, természet
2022-06-11 07:00
emlékezet, múzeumpedagógia, műhely, néprajz, programajánló, természet
2022-05-15 14:00