Keddtől várja látogatóit a budapesti Ráth György-villa

ÚJRANYITÁS

Iparművészeti Múzeum
2021-05-03 07:00

Az Iparművészeti Múzeum örömmel tájékoztatja közönségét, hogy kiállítóhelye, a budapesti Ráth György-villa 2021. május 4-én kedden délelőtt 10 órától újra fogadja a látogatókat.

 

A villában A mi szecessziónk című állandó kiállítás mellett egy teljesen új időszaki tárlat is látogatható lesz: a Körforgásban című sorozatban ez alkalommal a prágai Dechem Stúdió mutatkozik be.

 

Michaela & Jakub

 

 

A kortárs cseh üvegművészet kiválóságai az Iparművészeti Múzeum művészi könyvgyűjteményéből választott, 1930-as Madame Bovary-kötetre reflektálnak, s közben beavatnak egy varázslatos alapanyag, a lithyalin üveg féldrágakövekre emlékeztető, márványos mintázatú titkaiba.

 

 

 

A Ráth György-villa keddtől tehát visszavárja a múzeumkedvelő közönséget és a megszokott nyitvatartási rendben, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig lesz nyitva. Május 4-én délelőtt a múzeum vezetői jelképes ajándékkal várják a koronavírus-járvány miatti zárvatartás után visszatérő látogatókat, a Körforgásban: Dechem Stúdió kurátora pedig személyesen mutatja meg az új kiállítást az első vendégeknek.

 

Az új kiállításról bővebben


A kiállításban vetített film itt megtekinthető:

 

 

 

 

A járványügyi helyzetre tekintettel a villa területére lázmérés és kézfertőtlenítés után, védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet belépni.


A kiállítótermekben kérni fogjuk majd a biztonságos távolság megtartását is.

design, gyűjtemény, iparművészet, látogató, #muzeumozzaszobadbol, tárgy
2021-03-29 18:00
iparművészet, kiállítás, programajánló
2019-09-27 14:00