EN facebook

Jön Barbie a Magyar Nemzeti Múzeumba - kreatív workshopok az ikonikus babával a Magyar Menyasszony kiállításhoz kapcsolódóan

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-05-03 14:00

Barbie-val, minden idők egyik legnépszerűbb játékával találkozhatunk a Nemzeti Múzeumban, a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramján. Első alkalommal Anyák napja alkalmából május 4-én készíthetünk saját tervezésű esküvői ruhákat neki, de a sorozat folytatódik még májusban és júniusban is.

 

A legendás baba, amely nemrégiben óriási filmsikert is elért, idén már 65 éves.

 

Tervezője Ruth Handler, a Mattel egyik megalapítója egy utazása során nyert ihletet hozzá, majd az Egyesült Államokba visszatérve került a piacra.

 

A Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar Menyasszony kiállítás gyönyörű ruhakölteményei adják.


A workshop során a résztvevőket pedig Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal. 

 

A Mattel mindenkinek, anyáknak és lányoknak is egy-egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében Magyarország első számú esküvői ruha márkája, a Daalarna biztosítja. 

 

A programon való részvételhez előzetes varrás tudás nem szükséges. A múzeum célja, hogy minél több alkotóprogramot kínáljon a gyerekek számára és kedvet teremtsen a kézműves tevékenységekhez, alkotáshoz.

 

A legelső Barbie baba 1959-ben debütált, és azóta rengeteg különböző foglalkozású verzió jelent meg belőle, egyedülálló módon lett popkulturális ikon és most a Nemzeti Múzeumban mindenki megalkothatja saját Barbie menyasszonyát!


A workshopok időpontjai a múzeum honlapján láthatóak!

divat, emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, történelem
2023-12-15 14:00
emlékezet, gyűjtemény, kiadvány, látogató, tárgy, történelem
2023-12-16 19:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, múzeumpedagógia, műhely, pályázat, téma
2023-03-05 17:00