EN facebook

Az „Én a menyasszony – Az én menyasszonyom” című rajzpályázat eredménye

TÉMA

2023-03-05 17:00

Megszülettek a döntések a Magyar Nemzeti Múzeum gyermekrajz pályázatán. Az „Én a menyasszony – Az én menyasszonyom” című gyermekrajz pályázaton összesen 38 nyertest hirdetett a zsűri.

 

A Magyar Menyasszony című különleges, decemberben nyíló kiállítást több kapcsolódó esemény és program előzi meg.

Első alkalommal a múzeum gyermekrajz pályázatot hirdetett 3 korosztályban, 3-12 éveseknek. A gyerekek lerajzolták, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják jövőbeli menyasszonyukat. Minden várakozást felülmúlva 1515 pályamű érkezett be.

 

A Bíráló Bizottság tagjai neves szakemberek, így dr. Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, a projekt főkurátora, valamint Benes Anita, a Daalarna márka alapító-tervezője, a bizottság elnöke. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, az értékelési munkába részt vett a KISKÉPZŐ Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium is.

 

 

Az óvodás korosztályban 329 db, az általános iskola 1-3. osztályosoktól 756 db és általános iskola 4-6. osztályosoktól 430 db remekmű érkezett be.

 

 

A múzeum a képeket közönségszavazásra is bocsátotta, a Magyar Menyasszony című Facebook-csoportjában február közepéig lehetett szavazni az alkotásokra.

 

Minden korosztályban 3 kategóriában - Ügyesség, Kreativitás, Önkifejezés - 3 helyezett lett, ezt egészítik ki a zsűri elnökének, valamint a kurátor különdíjai és a közönség kedvencek.

 

 

A díjazottak a Magyar Nemzeti Múzeum és partnerei ajándékcsomagjait, belépőjegyeket, múzeumi születésnap rendezési lehetőséget, a Néprajzi Múzeum ajándékcsomagjait, a Daalarna felajánlásában pólókat, vizitelés lehetőséget a szüleikkel a Daalarna műhelyében, illetve az Urban Édesipari Kft. felajánlásában édességcsomagokat nyertek.

 

A Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállítás a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából mutatja majd meg az esküvői szokások, hagyományok, viseletek változását 1522 és 2022 között. A kiállításon a gyermekrajz pályázat díjazottjainak alkotásai is megjelennek majd.

 

felhívás, képzőművészet, kiállítás, múzeumpedagógia, téma
2023-01-12 07:00
felhívás, gyűjtemény, kiállítás, múzeumandragógia, műhely, téma
2023-02-17 07:00