IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia Online - Felhívás

FELHÍVÁS

PT - MME Múzeumandragógiai Tagozata
2021-05-02 07:00

Az idei évben Szombathelyről jelentkezik a PT - MME Múzeumandragógiai Tagozatának számos társszervezővel közös rendezvénye, mely az NKA támogatásával valósul meg. A 2021. május 10-11. között online formában megrendezésre kerülő IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencián a témafelvető plenáris előadások, majd az ezeket kiegészítő, feldolgozó műhelybeszélgetések, szekciók több vezértémát járnak körül.

 


 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A regisztrációs ív ezen a linken érhető el!

 

Kérjük részvételi szándékát 2021. május 6. 24 óráig jelezze!


A konferencia Facebook eseménye.

 

A részletes program ITT tölthető le!

 


 

BELSŐ ERŐK ÉS KÖLCSÖNHATÁSOK A KORTÁRS MÚZEUMI VILÁGBAN

 

IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai ONLINE Konferencia

 

2021. május 10-11., hétfő-kedd

 

Szervezők: Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi és Oktatási Módszertani Központ

 

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

Együttműködők: EPALE Magyarország – A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja, MTA PTB Andragógiai Albizottság, PTE BTK HFMI

 

Az előadók a hazai felsőoktatási intézmények és múzeumok kapcsolatát, együttműködését elemzik, beszámolnak az erre vonatkozó országos kutatásról és a partnerség gyakorlati tapasztalatairól is.

 

Szó lesz a társadalmi szerepvállalás múzeumi aspektusairól, így a szociális hátránnyal élő fiatal és idősebb felnőttek múzeumi programjairól és az esélyegyenlőségi módszerek nemzetközi múzeumi példáiról.

 

Terítékre kerül a múzeum és a közösségszervezés témája: a múzeumi közösségépítés online lehetőségei, a múzeumi kommunikációs stratégiák, a felsőoktatási együttműködéssel zajló múzeumi kommunikáció jó gyakorlatai.

 

A szakmai önreflexió jegyében pedig a felnőttképzés új rendszere és a múzeumi minőségbiztosítás témájának megtárgyalása, illetve a különböző múzeumi szakterületek érdekeinek, értékrendjének és nézőpontjainak ütköztetése, az eltérő és közös szemléleti pontok feltárása sem maradhat ki a konferenciaprogramból.

 

A múzeumi diskurzust a szekció/műhelymunka tanulságainak közös megvitatása, valamint a két nap alkalmával több ízben is a házigazdák jóvoltából választható vizuális élmény-programok, népszerűsítő rövid filmek teszik teljessé.

 

Az angol nyelvű program és a felhívás a nemzetközi szekcióban való részvételre itt érhető el!

 

Rendezvényünk része a 2021. május 10. és 16. között zajló Közösségek Hete országos program-sorozatnak!

 

Kapcsolat, további információ: muzandra18@gmail.com

 

Pulszky Társaság - 30 év, múzeumandragógia, műhely, tanulás, virtuális
2021-01-05 07:00
Múzeumok Őszi Fesztiválja, Pulszky Társaság - 30 év, múzeumandragógia, műhely
2020-10-30 07:00
Pulszky Társaság - 30 év, konferencia, muzeológia, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely
2019-09-23 10:00