EN facebook

Itt a lehetőség elmondani, mit vársz az újra megnyiló múzeumoktól - az Iparművészeti Múzeum által indított igényfelmérés

EGYÜTTMŰKÖDÉS

2021-01-01 15:00

Nyolc európai nyelven végez felmérést a kultúrafogyasztásról az Iparművészeti Múzeum - adta hírül a roadster.hu. A Danube Transnational Programme Interreg program keretében készített kérdőív a vírushelyzet okozta megváltozott kultúrafogyasztási szokásokat is feszegeti.

 

A karácsony után indult kutatás a múzeum saját, több éve tartó látogatókutatásának nemzetközi kiterjesztése, melyet az Európai Unió Duna-menti szecessziót népszerűsítő programjának részeként valósítanak meg a következő hetekben. Az intézmény közleménye szerint az interneten kitölthető kérdőív az utazás és a kultúrafogyasztás kapcsolatát, a múzeumlátogatási szokásokat és a szecessziós örökség ismertségét méri fel, de külön fejezetben tárgyalja a koronavírus-járvány miatt megváltozó kulturális lehetőségeket is.

 

 


“A válaszadók így közvetlenül elmondhatják véleményüket többek között arról, hogy mit várnak el az újra megnyitó múzeumoktól és milyen módon fognak tájékozódni a vírus utáni időkben, mielőtt közösségbe mennek” – olvasható a közleményben.

 

A kérdőívet a magyar mellett német, szlovák, szlovén, szerb, horvát, román és angol nyelven lehet kitölteni. A magyar nyelvű kérdőív ezen a linken érhető el.

 

Danube Transnational Programme társult partnerei elsősorban múzeumok, egyetemek vagy városi önkormányzatok.

#muzeumokajovoert, műhely, néprajz, örökségvédelem, természet
2020-12-30 07:00
helytörténet, könyvbemutató, örökségvédelem, régészet, téma
2019-02-21 09:00
kiállítás, kortárs, műhely, néprajz, örökségvédelem, téma
2020-12-07 14:00