Ismét nyitva a gyulai kiállítóhelyek

ÚJRANYITÁS

Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.
2020-06-20 16:00

Egyik napról a másikra vissza is álltak a gyulai kiállítóhelyek az eredeti nyitvatartási rendjükre. A veszélyhelyzet megszűnését követően született kormányrendelet lehetővé teszi a múzeumok újbóli megnyitását is; a lehetőségre gyorsan reagáltak az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. működtetésében lévő kiállítóhelyek, s csütörtökön 10 órakor már ki is nyitottak.

 

Kilencvenhárom nap kényszerű zárva tartást követően 2020. június 18-án, csütörtökön ismét megnyitottak a gyulai kiállítóhelyek. Szerda éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben a köztársasági elnök által aláírt törvény a veszélyhelyzet megszüntetéséről. A különleges jogrenddel összefüggésben hozott rendeletek a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették, így június 18-ával a múzeumoknak is lehetőségük van, hogy ismét látogatókat fogadjanak.

 

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. gyorsan reagált a hirtelen jött lehetőségre, a nonprofit kft. működtetésében lévő valamennyi kiállítóhely megnyitott a látogatók előtt. Az újranyitással a kiállítóhelyek nemcsak visszatértek a március 17-i bezárásukat megelőző működéshez, de még bővítették is nyitva tartásukat: a következő időszakban a hétfői napokon is várják a vendégeket.

 

Ennek megfelelően a Gyulai Vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház minden nap 10-18 óra között tart nyitva, a Ladics-ház és a Kohán Képtár pedig a szokott fél-fél napokon, de hétfőn is látogatható.


Érdemes tudni még, hogy a vár nyitva tartását a Gyulai Várszínház egy-egy produkciója befolyásolhatja (korábban zárhat a vár), de erről a kiállítóhely minden alkalommal tájékoztatást ad.

 

Az újbóli megnyitással természetesen ismét elérhetők a vár és az Almásy-kastély szolgáltatásai is, így mindkét kiállítóhelyen a garantált programok, a kastélyban pedig a szabadulószoba is. Az előttünk álló hétvégén a kastélyban alkotóházat rendeznek és a szabadulószoba is üzemel majd, a várban a szokott, szombatonkénti eseményekkel találkozhatnak a látogatók. A Kastély Kávézó és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ajándékboltja május 6. óta már üzemel.

 

A kiállítóhelyek nyitvatartása:

 

Gyula Almásy-kastély Látogatóközpont
hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Gyulai Vár
hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Erkel Ferenc Emlékház
hétfő-vasárnap 10.00-18.00

 

Ladics-ház
hétfő, kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00
szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00

 

Kohán Képtár
hétfő, kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00
szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00

emlékezet, kiállítás, látogató, múzeumtörténet, örökségvédelem, történelem
2020-03-22 07:00
helytörténet, néprajz, tájház
2019-02-26 12:00