EN facebook

Ismét Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában

PROGRAMAJÁNLÓ

2021-06-29 07:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. Az idén tízéves rendezvény ismét izgalmas programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit 18 és 22 óra között.

 

Az idei Borszerdák témája: Színek, ízek, képek. Ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér – adja az este alaptémáját. A programokon különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és érdekes előadások mellett koncertek és borkóstoló várja a látogatókat. Ahogy az a Borszerdákon lenni szokott, minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyeknek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken a bor szerelmese, Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel.

 

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek az idei Borszerdák főszereplői.

 

 

A Borszerdák közönsége júliusban a londoni Tate képtár egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Magyar Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

 

2021. július 7-én, 14-én és 21-én a Magyar Nemzeti Galéria, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án – rendhagyó módon – a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne.A Magyar Nemzeti Galéria teraszai csodálatos panorámával, a Hopp Ferenc Múzeum pedig egy csendes, zöldkerttel várja a Borszerdák közönségét.

 

képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató, újranyitás
2021-05-08 18:00