EN facebook

Ismeretterjesztő videósorozatot indít a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum

VIDEÓSOROZAT

2020-03-28 16:00

A közösségi médiában és honlapján elérhető ismeretterjesztő videósorozatot indít áprilistól a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, a tízperces epizódokban az intézmény gyűjteményeit és a közelmúlt kutatási eredményeit mutatják be - közölte Miklós Péter igazgató 2020. március 24-én az MTI-vel.

 

A 20-30 részesre tervezett sorozat új epizódjait május-június fordulójáig mutatják be, a felvételek rögzítését már megkezdték a múzeum munkatársai.

 


A hetente megjelenő két-három film között szerepelnek az Emlékpont Embermentők a 20. századi Magyarországon című sorozatának előadásai, az érdeklődők megismerhetik Vincze Gábor történész a népbírósági perekről készült kutatását, a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen forgatott felvétel pedig magyar zsidó költőket mutat be. A múzeum első igazgatójáról, Kiss Lajos munkásságáról, valamint a helytörténeti, a régészeti és a képzőművészeti gyűjtemény tárgyairól is készülnek epizódok.

 

Az elkövetkezendő hetekben - a felvételeket és az utómunkálatokat követően - elsőként az évfordulókhoz kapcsolódó tartalmakkal jelentkezik a közgyűjtemény, a tervek szerint április negyedikén látható az első anyag, amelynek témája Magyarország szovjet megszállása lesz.

 

 

Az igazgató hangsúlyozta: a munkában a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ szinte valamennyi munkatársa részt vesz.

 

 

Borítókép: tornyaimuzeum.hu

fénykép, film, gyűjtemény, muzeológia, néprajz, tárgy, virtuális
2020-03-27 07:00
design, film, gyűjtemény, közlekedés, látogató, #muzeumozzaszobadbol, technika
2020-03-19 18:00
digitalizáció, gyűjtemény, múzeum, #muzeumozzaszobadbol
2020-03-18 20:00