Határtalan természet a Skanzenben

PROGRAMAJÁNLÓ

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2021-08-19 07:00

Koncertek, természetjárás, bringatúrák, kézműveskedés és a Skanzen 168 attrakciója várja a látogatókat az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Augusztus 21-én koncertet ad a Kaláka is.

 

A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódóan augusztus 20-22. között a természetet veszi górcső alá a múzeum. A falusi ember, a parasztgazda és a mesterember szoros kapcsolatban élt az őt körülvevő természettel. Megfigyelte a csillagok járását, az időjárást, az állatok viselkedését és a növényeket is.


A három napos hétvégén bringatúrán és természetjáró túrákon fedezhetik fel az érdeklődők a szabadtéri múzeum területét és rejtett kincseit, kézműves foglalkozásokon és játszó udvarokon a természetes alapanyagok és játékok kerülnek középpontba. Növényi festés mellett bibliai kémiai kísérletek, kőzetbemutató, nemezelés, ékszer-, távcső, terméskép készítés, mesék és koncertek színesítik a programot. Augusztus 21-én 15 órakor a Kaláka Együttes Nálatok laknak-e állatok? című albumát hallgathatják kicsik és nagyok.


Mindenkit szeretettel vár a Skanzen.