EN facebook

Hangszínek - tárlatbúcsúztató programok a Kassák Múzeum kiállításához kapcsolódóan

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-06-06 07:00

A Hangszínek - Új zene a történeti avantgárdban című időszaki kiállítás 2023. június 11-ig látható/hallható a Kassák Múzeumban. Június 6-án, csütörtökön tárlatvezetéssel, majd kötetlen beszélgetés és piknik keretében "város hallgatózással" búcsúzunk a tárlattól a Zichy-kastély udvarán!

 

Időpont: 2023. június 8., csütörtök 17 órától
Helyszín: Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

 

17:00
ZÁRÓ TÁRLATVEZETÉS


A Hangszínek – Új zene a történeti avantgárdban című időszaki kiállításunk záró tárlatvezetésén azokra a 1920–1930-as évekbeli változásokra fókuszálunk, melyek alapvetően megváltoztatták a zenéről való gondolkodást. Az experimentális és elektroakusztikus zeneszerzés rejtett, kevéssé ismert előzményei jó kiindulópontot jelentenek ahhoz, hogy a jövőről alkotott politikai és művészeti elképzelések felforgató jellegéről és társadalmi programjáról is szót ejtsünk.


A kiállításban CSATLÓS JUDIT, a kiállítás kurátora kalauzolja az érdeklődőket.

 

 

18:00
HALLGATÓZÁS ÉS PIKNIK

 

A Zichy-kastély udvarán felállított Rejtett dimenziók című meditatív hanginstalláció ráirányítja a figyelmünket az észrevétlenül ható vagy éppen zavaró városi hangokra, beszédtöredékekre, áthallásokra, és az így véletlenül létrejött zenei élményre. Alkotójával, FARKAS-KOVACH RÉKÁval elemezzük majd az óbudai hangtájat.


Arról is beszélgetünk majd, hogy milyen módon és technikákkal hallgathatjuk a várost? Milyen közösségi és egyéni „hallgatási” gyakorlatok léteznek, milyen különbségei vannak az elmélyült és felszínes hallásnak, elmerülhetünk-e nagyvárosi mikrokörnyezet hangzivatarában?


Akusztikai játékok, együtt hallgatózás és piknik a tiszafák alatt.



REGISZTRÁCIÓ: kassakmuzeum@pim.hu

irodalom, kiállítás, művészet, programajánló
2022-12-07 19:00
Az év múzeuma, irodalom, képzőművészet, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, Pulszky Társaság
2021-06-09 17:00