EN facebook

Hamarosan megnyitja kapuit a Kalandos erdő kiállítás a Természettudományi Múzeumban

KIÁLLÍTÁS

A Magyar Természettudományi Múzeum Kalandos erdő című időszaki kiállítása 2021. december 2-án megnyitja kapuit. A természetismereti kiállítás a 3-8 éves, óvodás és kisiskolás korosztály számára készült, az életkoruknak megfelelő eszközökkel közvetít ismereteket az erdő élővilágáról.

 

A gyermekek és kísérőik különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét, a játékos erdő látogatóiként egy felejthetetlen, kalandos élmény részeseként járhatják végig a különböző állomásokat.

 

A kiállításba való belépéskor a látogató információt kap az erdőlátogatás szabályairól, amely a környezettel való tiszteletteljes, felelős magatartás, valamint a környezettudatos szemléletmód kialakulását segíti a gyermekekben, erősítheti meg a felnőttekben.

 

A kalandos erdőben való séta során a kirándulók találkozhatnak óriáskullanccsal, vaspondróval, üregi állatokkal, gombafélékkel, borzzal, rókavárral. Sziklás területen, sűrű erdőben és az erdei dagonyában tekinthetik meg az erdő állatait, illetve tanulmányozhatják a kiállítás leghangsúlyosabb elemét; a nagydiorámát, amelyben megtalálhatóak a Kárpát-medence erdeinek leggyakoribb fajai.

 

 

De a kaland itt még közel sem ér véget! A látogatók egy vadászlesről kémlelhetik a szemközti fa ágain üldögélő madarakat, megismerkedhetnek az éjszakai állatok hangjával az erdei „kunyhó” nevű állomáson, a legbátrabbak pedig vaddisznóként dagonyázhatnak a kiállítás közepén fellelhető, habszivacsból készült „sár-medencében”.

 

A gyermekek interaktív és biztonságos játszóelemek segítségével szerezhetnek tudást az erdő élőlényeiről és környezetükről. A kiállítás a Nemzeti Alaptantervhez csatlakozva segíti az iskolán kívüli oktatást.

 

A kiállítás koncepciója muzeológusok, múzeumpedagógusok, óvodapedagógusok és tanítók szakmai segítségével született meg.

 

A megnyitó időpontja: 2021. december 2. (csütörtök) 15:00

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, Időszaki kiállítótér (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.)

A kiállítást megnyitja:
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Kultúráért Felelős Államtitkárság

Köszöntő beszédet mond:
Bernert Zsolt főigazgató, Magyar Természettudományi Múzeum

Az esemény vendégei lesznek a Vadak Ura - The Covenant családi musical jelmezes táncosai

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
 
Részvételi szándékát, kérjük jelezze a sajto@nhmus.hu e-mail címen, legkésőbb 2021. december 2. 11 óráig.
 
 

A kiállítás 2022. december 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállítócsarnokában.

 

A zárást követően vándorkiállítássá alakul, és kölcsönözhető lesz múzeumok, illetve oktatási intézmények számára.

 

Az ismeretek elmélyítése érdekében múzeumpedagógiai foglalkozásra várjuk óvodás és kisiskolás gyerekcsoportok jelentkezését. A múzeum honlapjáról letölthető kalandlappal végigjárva a kiállítást tovább bővíthetők az ismeretek. A Magyar Természettudományi Múzeum múzeumpedagógusai folyamatos visszacsatolást kérnek majd a kísérő pedagógusoktól és a szülőktől, hogy lássák, mennyire rögzül a gyermekekben a kiállítás által közvetített tudásanyag.

 

emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, természet, természettudomány
2021-11-06 07:00
emlékezet, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, természet, természettudomány, virtuális
2020-06-04 20:00
kiállítás, látogató, természet, természettudomány
2020-10-12 16:00