EN facebook

Gőzerővel halad az ókori Kína-kiállítás építése Szegeden

KIÁLLÍTÁS

2023-04-30 07:00

Jól halad az ókori Kína-kiállítás előkészítése, építése a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Hamarosan bemutatják a sajtónak azokat az agyagkatonákat, melyek a kínai Csian tartományból származnak: olyan élet-és anyaghű tárgyak, melyek súlya 150-180 kilogramm is lehet. Emellett a nagyszabású kiállítás újabb részleteire is fény derül majd.

 

Gőzerővel dolgoznak a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai az ókori Kínát bemutató kiállításra: épülnek a kiállítás terei, folynak a különböző szervezési, egyeztetési munkák. Az építés mellett egy újabb mérföldkőhöz érkezik a tárlat előkészítése: a múzeum kollégái bemutatják a sajtónak azokat az élethű agyagkatonákat, melyek a kínai Csian tartományból származnak. Ugyanabból az agyagból készültek, mint azok, melyek az első kínai császár, Csin-siHuang-ti sírját őrizték – mind méretükben, mind pedig formájukban, részleteikben élethűek.

 

Emellett a kiállítás újabb izgalmas részleteire is fény derül majd: a leendő kiállítási egységekről, különleges műtárgyakról is beszámol a múzeum. A munkálatok tehát óriási lendülettel zajlanak, hogy hamarosan az ókori Kína világa köszönthesse a Móra Ferenc Múzeumba érkezőket.

 

 

 

Borítókép forrása: szeged365.hu

gyarapodás, képzőművészet, látogató, művészettörténet, tárgy
2021-07-02 20:00
gyűjtemény, kiállítás, látogató, régészet, természet
2022-02-11 07:00