EN facebook

Franciaországban sem látogathatók a múzeumok

COVID-19

2020-11-04 15:25

A francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron október 28-án jelentette be azokat az egész országra vonatkozó, szigorú szabályokat, amelyek a Covid-19 vírus terjedésének lassítását szolgálják. A pandémia újabb hulláma következében  a francia kormány úgy döntött, hogy a múzeumokat ismét bezárja.

 

A nagy francia múzeumok honlapját böngészve látható, hogy a kormányzati bejelentéseket követően október 29-től, vagy október 30-tól minden múzeum bezárta kapuit a látogatók előtt, az előre megváltott jegyeket pedig visszaváltja.

Egyelőre a legtöbb múzeumnál 2020. december 1-ig tervezik a leállást, de például a Musée D’Orsay további értesítésig kéri a látogatók türelmét.

 

Minden múzeum igyekszik a közösségi médiában fenntartani az érdeklődést. Aktív, napi tartalmakkal jelentkeznek a facebook oldalukon és az Instagramon, de találunk online videókat, konferenciákat, podcastokat, játékokat és történeteket is.

 

A Louvre honlapján virtuális látogatásra invitál a Petite Galerie kiállításaiba, ahol a látogatók felfedezhetik többek között Delacroix, Rembrandt vagy akár Tintoretto műveit. A francia múzeumokról régiónként lehet tájékozódni a https://www.les-musees-de-france.fr/ weboldalon.

 

Franciaországban 1240 múzeum található. A többség "Musée de France" címmel rendelkezik, amelyet a Kulturális Minisztérium adott ki számukra. A Minisztérium honlapján pedig szintén számos érdekesség, tematikus elrendezésben, archivált tartalmakkal és újdonságokkal várja azokat a látogatókat, akik a francia múzeumi hálózat és közösség mellett gyűjteményekről, kiállításokról informálódnának.  Akik múzeumi ajándéktárgyakra vágynak addig is, amig nem tudnak eljutni a francia múzeumokba, ezen az oldalon böngészhetnek a múzeumshopok kínálataiból. Itt még maszkot is rendelhetnek maguknak a további védekezés reményében.

bezárás, #muzeumozzaszobadbol
2020-11-04 09:30
bezárás, #muzeumozzaszobadbol
2020-11-04 12:25
bezárás, #muzeumozzaszobadbol, programajánló
2020-11-03 19:00