EN facebook

Cseh és szlovák múzeumok: határozatlan ideig zárva

COVID-19

2020-11-04 12:25

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében Csehországban és Szlovákiában is visszavonásig, határozatlan időre bezárnak a kulturális intézmények, így a múzeumok is. A Cseh Parlament 2020. október 19-én határozott így, a Szlovák Parlament pedig 2020. október 24-én hozott hasonló döntést a járvány lassítása és visszaszorítása érdekében.

 

Az intézmények bezárásának ellenére sem kell lemondania a látogatóknak a múzeumi élményekről, hiszen mindkét országban a kulturális intézmények több érdekességgel és lehetőséggel várják a látogatókat az online térben.

Számos online kiállítást és érdekességet tekinthet meg, aki felkeresi a cseh Nemzeti Múzeum oldalát. A látogató nyomába eredhet a régi cseh legendáknak, a leghíresebb cseh zeneszerzők életéről tudhat meg titkokat, illetve a cseh rendszerváltás történetét ismerheti meg korabeli felvételek, képek és játékok segítségével. A múzeum youtube csatornáján pedig két gyermek (Honzík és Fany) segítségével fedezhetjük fel a múzeum tereit, a cseh szokásokat, vagy éppen a botanika tudományának rejtelmeit. Emellett a cseh Nemzeti Múzeum online tartalmakat kínál gyerekeknek és fogyatékkal élő látogatóinak is. A Nemzeti Galéria facebook oldalán pedig minden hónapban egy-egy műtárgyhoz kapcsolódóan tudhatnak meg a cseh művészetről még többet az érdeklődők.

 

A szlovák múzeumok honlapjain pedig izgalmas blogbejegyzéseket olvashatnak az érdeklődők. Aki felkeresi az intézmények online felületeit, titkokat tudhat meg a barokk órák történetéről, a szlovák nemzeti mozgalom alakjainak történetéről, vagy éppen plakátok ábrázolásainak alakulásáról, történetéről. A Pozsonyi Városi Múzeum honlapján pedig történeti események nyomába eredhetnek az érdeklődő-olvasók.

bezárás, #muzeumozzaszobadbol, programajánló
2020-11-03 19:00
bezárás, #muzeumozzaszobadbol
2020-11-04 09:30