EN facebook

Focifiesta a Pénzmúzeumban - Múzeumok Éjszakája a gólpassz körül

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-06-21 18:00

A Múzeumok Éjszakája (2024. június 22., 16:00-24:00) az év egyik legjobban várt eseménye a kétéves Pénzmúzeum életében. Az idei tematikára – a labdarugó EB miatt választott gólpasszra – a Pénzmúzeum sokszínű programmal csatlakozik.

 

A látogatókat számos, a pénzhez kapcsolódó esemény várja, többek között koncert, könyvbemutató, robotika-foglalkozás, ismeretterjesztő és numizmatikai előadás. Az este programjainak helyszíne ráadásul nemcsak a Pénzmúzeum lesz, csatlakozik hozzá az első születésnapját ünneplő Pénzmúzeum Panoráma Terasz is, ahol a foci-eb ideje alatt a mérkőzések is nyomon követhetők. 

 

ARANYCSAPAT

 

„Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci” – Az Aranycsapat és az anyagiak című előadásból az érdeklődők megtudhatják, mitől volt arany a csapat, ahogy kiderül az is, mennyire vetette fel a pénz a nemzeti 11-et, illetve milyen körülmények között éltek a sztársportolók. 

 

CSEREPADON

 

A csere cseréje: a Pengő helyett Forint a pályán című előadás a pengőt felváltó fizetőeszköz előkészületeit veszi számba, ugyanitt kiderül az is, milyen szerepük volt a német harckocsiknak a forint bevezetésénél. 

 

RESTAURÁTOR, MINT HÁTVÉD

 

A Restaurátor, mint hátvéd című előadás a restaurálás folyamatáról és arról szól, hogyan kapcsolódik be a múzeumi, kiállítási csapatmunkába és egyáltalán, mit csinál egy restaurátor?

 

 

NEM MINDEN A FOCI!

 

A foci-eb után itt az olimpia! Ez is szép emlék lesz, ahogy már most kézzelfogható szépség a párizsi olimpia tiszteletére frissen kibocsátott emlékérme is! Az Emlékérme születik című kerekasztal-beszélgetés kapcsán kiderül, milyen előkészületek előzik meg egy emlékérem kibocsátását. 

 

 

Részletes program 

 

A Pénzmúzeum kiállításai, terei ezen a napon is ingyenesen látogathatók. A programokon való részvétel szintén ingyenes, az azokon való részvétel érkezési sorrend alapján történik.

gyűjtemény, látogató, múzeumandragógia, Múzeumok Éjszakája, programajánló, téma
2024-06-13 20:00
gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, Múzeumok Éjszakája, programajánló, téma
2024-06-19 16:00
látogató, Múzeumok Éjszakája, programajánló, téma
2024-06-16 07:00