EN facebook

FELHÍVÁS – Újra útra kel az Arany Süni, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának vándordíja

FELHÍVÁS

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023-ban 10. évét betöltő süni kabalafigurájának megünneplésére, és a programsorozathoz csatlakozó múzeumok teljesítményének elismerésére sikeresen bevezetett Arany Süni Vándordíj egy évig vendégeskedett a miskolci Herman Ottó Múzeumban, ahol remekül érezte magát, de most új kalandok után vágyik. Épp ezért a fesztivált évről évre koordináló SZNM Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ebben az évben is közös játékra hívja a hazai múzeumokat.

 

Az elismerést az a múzeum nyerheti el, amely fesztiválos programok szervezésével részt vesz a 2024. szeptember 30. és november 10. között Minőségét megőrzi! mottóval zajló 19. Múzeumok Őszi Fesztiválján, és vállalja, hogy legalább egy fesztiválos rendezvényéről 2024. szeptember 30. és október 27. között a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalos Facebook oldalán videófelvétel formájában tudósít, és az Arany Süni Vándordíjért ebben az évben versengő múzeumok közül a legmagasabb számú like-ot és kommentet (like-ok és hozzászólások száma) éri el a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalán a posztjának közzétételét követő 48 órán belül.

 

A videófilmek esetében javasoljuk a rövid, max. 1-2 perces élő bejelentkezéseket az éppen zajló fesztiválos eseményekről. A rendezvények hangulatát átadó felvételek, szubjektív beszámolók mellett a közreműködőkkel, szervezőkkel és a látogatókkal készített miniinterjúkat is örömmel várjuk az online térben. Előre rögzített, az adott programot beharangozó, kedvcsináló videóval is lehet pályázni.

 

A díjra nevező múzeumok saját hatáskörben döntenek róla, hogy egy vagy több videóval indulnak a versenyben. Egy múzeum maximum három videóval nevezhet. A videók közül legtöbb like-ot és kommentet gyűjtő videót fogjuk irányadónak venni. Javasoljuk a múzeumoknak, hogy már előzetesen mozgósítsák rajongói körüket, és tájékoztassák őket, hogy mikor és mely felületen tudják majd like-olni és/vagy kommentelni a videókat.

 

A MOKK az online jelentkezési lap kitöltésévével 2024. szeptember 23. délig jelentkező, és ezzel az Arany Süni Vándordíjra nevező múzeumok részére korlátozott időre (24 órára, egy adott napra) szóló adminjogot biztosít a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalához. A fesztiválos rendezvényekről tudósító és a versenyben részt vevő videóposztok elhelyezése a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook felületén a MOKK-kal előre egyeztetett időpontban és módon történik. 

 

Az Arany Süni Vándordíj Szilágyiné Rencz Marianna és Hugyecsek Balázs szentendrei képzőművészek közös alkotása, egy sünit ábrázoló kisplasztika (ld. a borítóképen), melyet egy évig az elismerést elnyerő múzeum fog birtokolni, majd a 2025. évi Múzeumok Őszi Fesztiválján legjobban szereplő videót elkészítő múzeumhoz kerül. 

 

 

A vándordíj, valamint a nyertes múzeumnál maradó emlékoklevél ünnepélyes átadására a 2024. november 4-5-én Miskolcon Múzeumi ízfokozok címmel megrendezésre kerülő 16. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kerül sor, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja szakmai záróeseménye.

 

 

További információ

felhívás, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely, téma
2024-09-04 19:00
díj, felhívás, gyűjtemény, Múzeumok Őszi Fesztiválja, műhely, téma
2023-10-11 07:00
konferencia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely
2023-11-06 19:00