EN facebook

Az Arany Süni útra kel! - Megszületett a Múzeumok Őszi Fesztiválja Vándordíja

FELHÍVÁS

Idén lépett 10. évébe a Múzeumok Őszi Fesztiválját 2013 óta fémjelző kedves süni kabala, ennek örömére a fesztivált évről évre koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum —  Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Arany Süni Vándordíjat alapított, és közös játékra hívta a hazai múzeumokat.

 

Az elismerést az a múzeum nyerheti el, amelyik fesztiválos programok szervezésével részt vesz a 2023. szeptember 25. és november 12. között Jövő! Menő! Múzeum! mottóval zajló 18. Múzeumok Őszi Fesztiválján, benevezett az Arany Süniért folyó versenybe és legalább egy fesztiválos rendezvényéről 2023. szeptember 25. és október 29. között a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalos Facebook oldalán videófelvétel formájában tudósít, az Arany Süni Vándordíjért ebben az évben versengő múzeumok közül a legmagasabb számú like-ot éri el a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalán a posztjának közzétételét követő 48 órán belül.

 

A rendezvények hangulatát átadó videófelvételek valamint élő bejelentkezések mellett a közreműködőkkel, szervezőkkel és a látogatókkal készített miniinterjúk színesítik majd a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalát.

 

A MOKK az Arany Süni Vándordíjra nevező múzeumok részére korlátozott időre szóló adminjogot biztosít a Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldalához. Az első ízben meghirdetett versenybe az alábbi tíz hazai intézmény nevezett be.

 

 

Elsőként a Tatabányai Múzeum jelentkezett október 4-én videós posztokkal az Ember és Gerecse - Vezetett gyalogtúra programjuk kapcsán, október 7-én a váci Madách Imre Nonprofit Kft. vette át tőlük a stafétát a Sajdik után szabadon családi nap apropóján, majd október 14-én a tatai Kuny Domokos Múzeum tudósít a Geotóp napról, október 15-én a Iparművészeti Múzeum-Ráth György-villából a Szökött szellemek a Ráth-villában című interaktív nyomozós játékba láthatunk bele.

 

Október 18-án a Dobó István Vármúzeum az Egri Vár Napjával kapcsolatban posztol videókat, október 19-én a Dornyay Béla Múzeum Gyerek Picasso-Ilyet én is tudok című programján a sor, október 20-án Miskolc és a Herman Ottó Múzeum lesz a Facebook felület ügyeletes házigazdája, október 23-án a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága - Mindszentyneum Tagintézmény következik egy Családi kalandtúrával, október 25-án visszatérünk Tatára, ezúttal a Német Nemzetiségi Múzeumba, végül október 28-án a Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum zárja a videós posztok sorát a Családi nap a néphagyományok jegyében programjával.

 

Az Arany Süni Vándordíj egy kisplasztika, melyet egy évig az elismerést első alkalommal elnyerő múzeum fog birtokolni, majd a 2024. évi Múzeumok Őszi Fesztiválján legtöbb like-ot szerző múzeumhoz kerül.

 

A vándordíj ünnepélyes átadására a Múzeumok Őszi Fesztiválja szakmai zárórendezvényén, a 2023. november 6-7-én Debrecenben Hiteles variációk címmel megrendezésre kerülő 15. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kerül sor.  Az esemény programja és a regisztrációs felület már elérhető!

felhívás, konferencia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely
2023-10-09 16:00
díj, múzeumpedagógia
2023-09-25 11:40
gyűjtemény, múzeumandragógia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, programajánló, téma
2023-09-25 07:00