EN facebook

FELHÍVÁS - Múzeumpedagógiai Életműdíj 2023

FELHÍVÁS

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ kétévente hirdeti meg a kitüntetést, amelyet olyan, több évtizede a pályán lévő múzeumpedagógiai szakemberek kaphatnak meg, akik a saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményt értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását, és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életre.

 

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek, az itt található adatlap, felterjesztés kitöltésével.

 

A Múzeumpedagógiai Életműdíjra érkező jelölések elbírálására az alapító Szabadtéri Néprajzi Múzeum bíráló bizottságot hoz létre. Ebben a szakmai szervezetek képviselői is részt vesznek: a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, az ICOM Magyarország, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium Múzeumi Főosztálya.

 

A Múzeumpedagógiai Életműdíjat – Győrfi Sándor, a „Magyar Köztársaság érdemes művésze”, Munkácsy- és Mednyánszky díjas szobrász és érmeművész által bronzból és márványból készített kisplasztikát, valamint egy oklevelet – 2023. szeptember 25-én, a 21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adjuk át. 

 

Az írásos felterjesztéseket leadásának határideje: 2023. augusztus 22.

 

 

További információ

díj, felhívás, gyűjtemény, múzeumpedagógia, műhely, téma
2023-07-17 16:00
állományvédelem, felhívás, képzés, muzeológia, műhely, restaurátor
2023-07-09 18:00
díj, múzeumandragógia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, téma
2021-10-01 16:00