EN facebook

Ér(in)tsd meg a vároST: játékosan tanít az interaktív fal a salgótarjáni múzeumban

FEJLESZTÉS

2022-05-02 18:00

2022. április 28-án Salgótarjánban a Dornyay Béla Múzeumban átadták az Ér(in)tsd meg a vároST elnevezésű játékos interaktív falat, amelynek segítségével a gyermekek és felnőttek egyaránt tanulhatnak Salgótarján múltjáról, miközben jól szórakoznak. A múzeum Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából egy különleges projekttel várja a látogatókat.

 

Az interaktív fal lehetővé teszi, hogy használója aktívan játsszon és tanuljon, ráadásul a közönség alakíthatja is a történetet, melyet így személyes tapasztalatként él meg, ezáltal pedig az információk sokkal jobban megragadnak.  A várost körülvevő, páratlan szépségű természeti környezet, a salgói és somoskői vár, a település fejlődését megalapozó bányászat és Salgótarján híres épületei úgy jelennek meg a falon, hogy egyes jelenetekben követhetővé válik az elmúlt száz évben történt változás is.

 

 

 

 

A város építészeti és ipartörténeti múltját játékos formában bemutató, interaktív fal mögött az az elv áll, hogy a múzeum napjainkban a tanítás, az ismeretterjesztés hasznos és kreatív pedagógiai helyszíne, egyre vonzóbb közösségi tér, élményhely. A múzeumpedagógiával pedig szemléletessebbé tehető, megfoghatóbbá és érdekesebbé válik mindenki számára az is, amit az iskolában tanítanak.

 

 

Az év múzeuma, díj, gyűjtemény, múzeumtörténet, Pulszky Társaság
2020-09-21 20:00
fénykép, film, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-04-15 20:30