EN facebook

Elkészült a Planetary Folklore digitális változata

2021-05-14 16:00

A pécsi Vasarely Múzeum elkészítette Victor Vasarely Planetary Folklore című játék digitális változatát, amelyben most bárki kipróbálhatja magát. 

 

A Pécsi Tudományegyetem oldalán az alábbiakat olvashatjuk az alkotóról:

 

„Victor Vasarely (született: Vásárhelyi Győző, 1906-1997) magyar-francia festő. Az optikai festészet, vagy „op-art” legjelentősebb képviselője, akár életműve, akár elméleti munkája révén. A mozgást úgy jellemzi, mint „azt az erőszakot, amellyel a szerkezetek szemünk recehártyáján közvetlen ingert okoznak”. Vasarely a harmincas években festő és reklámgrafikus volt, nagyobb áttörést az 1961-es, Kassák Lajossal közösen rendezett párizsi kiállítása jelentette számára Denise René Galériában. Műveiben a klasszikus avantgárd kelet-európai közelmúltjának eszméi kapcsolódtak össze a modern Nyugat struktúraelvű és új illuzionizmus felé átalakuló vizuális művészeti törekvéseivel.”

 

 

Forrás: Köztérkép

 

Vasarely „Készítsd el saját műalkotásodat!” felszólítással hirdette 1969-ben a Planetary Folklore című játékát, amelyet most  a pécsi Vasarely Múzeum közreműködésével bárki kipróbálhat online formában. Biztatjuk olvasóinkat, hogy bátran kísérletezzenek a színek egymásra gyakorolt hatásaival, majd az elkészült művet  továbbíthatják maguknak, e-mailen keresztül. 

 

A játékot itt lehet kipróbálni.

 

Kellemes időtöltést kívánunk!

 

 

 

Portréfilm Victor Vasarelyről az MTVA jóvoltából

 

Forrás: JPM Vasarely Múzeum, Pécsi Tudományegyetem

 

beruházás, kiállítás, művészet
2017-07-04 09:00
divat, képzőművészet, kiállítás, műhely
2020-05-30 20:00
képzőművészet, kortárs, programajánló
2018-11-18 09:00