EN facebook

Elkészült a galéria a JPM Természettörténeti Osztályon

FEJLESZTÉS

2021-03-20 14:00

A pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettörténeti Osztályának állandó kiállítása 2019 szeptemberében bezárt, mert a tárlat az akkori elképzelések szerint egy új helyszínre költözött volna. A jelenlegi városvezetés döntése azonban 2020. június elejétől ismét a Szabadság u. 2. szám alatti ingatlant jelölte ki az osztály telephelyének.

 

2019-ben ez az épület már új tetőt kapott, 2020 nyarától pedig elindult a kiállítótér felújítása is. Az új állandó kiállításban a Kubinyi Ágoston program segítségével már megépült a galéria, így a korábbi kiállítótér nagyobbá és remélhetőleg érdekesebbé vált a majdani látogatók számára.

 

Jelenleg a színfalak mögött folyik a múzeumi munka: folyamatosan zajlik a gyűjtemény kicsomagolása és a szekrényekben történő elhelyezése, emellett az épület további felújítását, valamint az állandó kiállítás továbbépítését tervezik.

 

Fészekgyűjtemény elhelyezése

 

Ősmaradványok

 

Mivel a járványügyi helyzet miatt a JPM többi állandó és időszaki tárlata is zárva tart, a munkában az intézmény pénztárosai is segítenek.

 

A kutató és az oktatási munka sem állt le az osztályon. A JPM és Pécsi Zoo közös projektjéhez digitális oktatási anyagokat, a JPM idén tervezett évkönyvébe pedig a kutatások eredményeit bemutató publikációkat készítenek a kollégák.

 

Sonkakagylók

 

film, gyűjtemény, látogató, #muzeumozzaszobadbol, restaurátor, történelem
2020-03-19 21:30
kiállítás, muzeológia, néprajz, újranyitás
2021-03-09 20:00