EN facebook

20 év után elbúcsúznak az épületüktől a JPM Természettörténeti Múzeum kollégái

2019-09-02 18:00
A Janus Pannonius Múzeum Természettörténeti (korábban Természettudományi) Kiállítása és gyűjteménye 20 éve költözött Pécsett, az azóta már lebontott Rákóczi úti épületből a Szabadság u. 2. alatti épületegyüttesbe. Akkor nagyon örültünk a tavasztól őszig zöld, majd színes vadszőlő levelekbe öltözött épületnek. Lelkesen kezdtünk kiállításokat készíteni. Évente mindig volt két, néha három új időszakos tárlatunk is. Sohasem készültek ezek sok pénzből, inkább sok saját barkácsolással, a természet anyagaiból, de mi szerettük őket. Sokszor sikerült a 20  év alatt vendégkiállításokat is meghívnunk. Mi most már erős nosztalgiával nézegettük a régi képeket. Reméljük a látogatók is szívesen nézelődtek ezekben a kiállításokban.
 
Múzeumunk most költözik, így kiállításunk a Szabadság úton végleg bezárt. Reméljük, hamarosan tudósíthatunk új helyünk, új kiállításának nyitásáról! Addig is néhány kép a régi kiállításokról és programokról.
 Bár ez blog jóval későbbi, mint az első kiállításaink az épületben, azért itt a Természet és Múzeuma blogunkon további 34, kiállításainkról tudósító bejegyzésben nosztalgiázhat velünk, aki szeretne. Talán még saját magát is felfedezi a régi képeken.