EN facebook

Dharma Workshop - Különleges műhelysorozat indul a Hopp Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

 

A tavasztól nyár végéig tartó sorozat egészére, vagy egy-egy alkalomra is lehet jelentkezni. A koncepciót főképp a középiskolások és fiatal felnőttek igényeire szabtuk, így elsősorban a fiatal korosztály részvételére számítunk.

 

Első akalom: 

2024. április 17. 15:30 - 17:45
 

Dharma Workshop I. – Kert, természet, föld

 

Magbomba készítés + növénykóstolás + relaxálás a múzeum orientalizáló kertjében. Az első alkalom során Masanobu Fukuoka japán kertész és filozófus szemléletével ismerkedünk meg, majd elkészítjük az általa magbombának (seed ball) nevezett vetőmag-golyókat. A bomba háborút idéző szó, azonban a magbombák a városban vagy természetben földet érve éppen ellenkező üzenetűek, a belőlük kinövő növények pedig a földdel való „békés együttélés” csírái. Mindez nem idegen a buddhizmus erőszakmentes szemléletétől. Buddha lábnyomának és az ökológiai lábnyomunknak gondolatát Gyeviki Hajnal egyedi kerámiái idézik meg – a tálakról pedig olyan ehető növényeket kóstolhatunk majd, amelyek magjait a bombákba rejtettük.

 

A programot vezetik: Gyeviki Hajnal keramikus, a Soil Sciart Society alapítója és Gódorné Hazenauer Zita kertészmérnök, japánkert szakértő, a Hopp Múzeum munkatársa.

 

A Dharma Workshop koncepciójának kidolgozója Farkas Aliz.

 

Helyszín: a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertje.

 

Jegyár: 2500 Ft. Jegyvásárlási link hamarosan! Maximum 15 fő résztvétele lehetséges.

 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az aliz.farkas@hoppmuseum.hu e-mail címen szükséges.

 

 

További információ