EN facebook

Családi nap a Capa Központban!

PROGRAMAJÁNLÓ

2018-11-21 22:09

THIRTYTHREE 

 

THIRTYTHREE kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus hallgatóinak munkáiból válogat az elmúlt harminchárom évből. Családi napunkon felfedezzük a kiállítás fotóit, amelyekről aztán megalkothatod a saját elképzelésedet! A friss, kortárs alkotások négy fogalompár mentén rendeződnek el, ezek segítségével csoportosítjuk majd azokat. Hogyan kúszik be a természet a városba? Milyen képeket látunk álom és valóság határán? Vajon mit élnénk át, ha létezne időutazás?

 

Alkotó foglalkozásaink mellett egy különleges feladatlappal járhatjátok végig a kiállítást egyedi látásmódú képeit.

Időpont: 2018. november 24., szombat, 11.00–16.00

 

A foglalkozást tartja: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, művészetközvetítő szakember és Molnár Krisztina etnográfus, múzeumpedagógus



Május 1. Ruhagyár – Fortepan: Ez a divat!

 

Ez is divat! – origami workshop

 

Mi a közös a ruhagyártásban és az origamikészítésben? Mindkettő meghatározott sorrendben követ egy mintát. Ha az ember ránéz egy ruhára, első pillantásra nem a kuszának tűnő vonalak sokasága – vagyis a szabásminta –  jut eszébe, pedig ennek segítségével szerkesztik, ez alapján varrják meg őket. A kész origami alkotásokat szemlélve sem az összetett és meghatározott sorrendben végrehajtott hajtások sorozatára gondolunk, ez mégis szükséges a forma létrehozásához. Mind az origami hajtásmintái, mind a ruhák szabásmintái ugyanazokat a vonaljelzéseket használják, de mást és mást jelentenek, ezért mást is hozunk létre útmutatásukkal.

 

De mi történik akkor, ha a két mintarendszert gondolatban összekapcsoljuk? A papírra vetett szabásmintákat nem a viseletünk, a divat létrehozásának egy meghatározó lépéseként használjuk, hanem a papírhajtáshoz szükséges eszközként.

 

Időpont: 2018. november 24., szombat, 14.00–18.00

A foglalkozást tartja: Szakács Emese Bíborka

látogató, múzeumpedagógia, programajánló
2018-11-19 10:00
képzőművészet, kiállítás
2018-11-17 10:00
2018-11-19 13:00