EN facebook

Misztikus kódvadászat a Csontváry Múzeumban

KALANDJÁTÉK

2018-11-19 10:00

Vasárnap este jelentették a helyi hatóságoknak, hogy a Klasszikus História Múzeum régészeti expedíciójának vezetője, a nemzetközileg elismert paleográfus, Dr. Maywald rejtélyes körülmények között eltűnt.” – kezdődik az az újságcikk, amelynek alapján a logikai (kaland)játék részvevőinek meg kell fejteniük a rejtélyt, pontosabban a kijutás nyitját.

 

A kódvadászok képzeletbeli időben és helyszínen járnak, s rejtvényeket, találós kérdéseket kell megoldaniuk, hogy az első teremből a harmadikig eljussanak. A fejtöréshez természetesen van némi segítség, szimbólumok, mitológiai lények utalnak a talányok megoldására.

 

A játékidő 60 perc, ha ezalatt nem sikerült teljesíteni a küldetést – tehát az utolsó szobából is kijutni –, akkor nem nyert a csoport, s a szervezők kiengedik a bent rekedt kalandorokat. Az a csoport, amely viszont sikerrel kiszabadul, oklevelet kap, s a diadalról a JPM Facebook oldalán egy csoportkép tanúskodik majd.

 

Egy csoportban legalább 3 és legfeljebb 6 fő vehet részt, egy játék 10.000 forintba kerül. Jelentkezni előzetes regisztrációval lehetséges, az árat csak átutalással, előre lehet kifizetni. Regisztráció: kmo@jpm.hu. Korhatár: 16 év. Ha a lemondás az érkezéstől számított 5 munkanapon belül történik, akkor a visszafizetésre már nincs mód.

 

Mindenkit bíztatunk tehát a kalandra: hová tűnt a régészprofesszor?!

konferencia, muzeológia
2018-11-13 14:00
képzőművészet, kortárs, programajánló
2018-11-18 09:00
múzeumandragógia, múzeumpedagógia
2018-07-31 16:00