EN facebook

CO-rtársunk a vírus… - Élmény és emlékgyűjtés koronavírus idején a Lackó Dezső Múzeummal

GYŰJTÉS

2020-05-02 07:00

Mind több és több múzeum, illetve egyéb közgyűjtemény fedezi fel a „kór” hívó szavát, és ugyan különféle koncepciók mentén, ám szinte „egyként” fogalmazza meg és mutat rá a körülöttünk zajló események rögzítésének, gyűjtésének fontosságára! Ehhez az országos hullámhoz csatlakozik néprajzosaink és történészeink iránymutatásával a Laczkó Dezső Múzeum is.

 

Életünk gyökeresen megváltozott a mögöttünk hagyott bő egy hónapban, és ki tudja, meddig marad még így…

Múzeumunk arra kíváncsi, hogy önök, veszprémiek és Veszprém megyében élők, vagy épp a nálunk, mondjuk a Balaton-partján menedéket keresők, miként élik meg ezt, az eddig legtöbbünk számára talán csak a történelemkönyvekből „ismerős” élethelyzetet.

 

Kijárási korlátozás, védekezés, bezártság, online locsolkodás, otthontanulás, (na és otthontanítás), „home office”, ferde szemek a boltban, „na, mit keresnek itt ezek a pestiek” megjegyzéssel, és sorolhatnánk! Ugyanakkor több otthonlét, tán hosszabbra nyújtható reggelek, kertészkedési „láz”, könyvek, filmek…

 

Mindezekkel kapcsolatos élményeikre, történeteikre, valamint képi emlékekre vagyunk kíváncsiak, kérjük Önöket, osszák meg ezeket velünk, hisz saját történelmünknek mi magunk vagyunk a leghitelesebb tanúi! A témában történő tárgyadományozás lehetőségére is fel szeretnénk hívni a figyelmüket, ám ennek kivitelezésére természetesen majd csak a járvány elmúltával lesz lehetőségünk.

 

Példával szeretnénk önök előtt járni, így kollégáinkkal „Mi így éljük meg a vírust” címmel sorozatot indítunk saját tapasztalatainkból, élményeinkből merítve.

 

Tartsanak velünk!  

 

Kapcsolattartó: Király András - kiraly.andras@ldm.hu

helytörténet, látogató, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-04-06 20:00
kiadvány, Múzeumok Őszi Fesztiválja
2017-11-03 18:00
felhívás, gyűjtemény, interjú, látogató, természet
2020-05-01 20:00