EN facebook

Bezárt a Néprajzi

BÚCSÚ

2017-12-05 15:30

Valódi közösségi élmény volt a péntektől vasárnapig tartó búcsú. A látogatók nem csupán a gyűjtemény és a programok, hanem a múzeum jövője, az előtte álló kihívások iránt is őszintén érdeklődtek, ezt a múzeum munkatársai örömmel tapasztalták.

A három napon összesen 9200 fő (!!) kereste fel a Néprajzi Múzeumot – volt, akit az épület érdekelt, de szerencsére többen voltak, akiket a különféle programok vonzottak. Pénteken 1.892 fő, Szombaton 3.798 fő, Vasárnap  3.510 fő látogatott el a Kossuth térre.

A legnépszerűbb program egyértelműen a háromféle épületbejárás volt, ahol az épület mellett a múzeum történetével, missziójával, gyűjteményeivel is meg lehetett ismerkedni. Kedveltek voltak a koncertek, a zárónapon a Tárkány Művek, vagy a tematikus tárlatvezetések, tárgybemutatók, de sok érdeklődőt vonzott a múzeum költözéséről szóló kerekasztal-beszélgetés is. (Tényleg!!) Az esti nyitva tartás külön érdekessége volt a hétvégének. A látogatók az épülettel, mint filmes forgatási helyszínnel is megismerkedhettek az MTA SZTAKI által fejlesztett FilmDestination alkalmazás és játékok
segítségével. Vasárnap este kilenc órakor a program részeként az őrség az utolsó látogatókkal  együtt, prímás kíséretében oltotta le a villanyokat és zárta a kiállításokat, majd a múzeum kapuját.

Mostantól következő fokozatba kapcsol a költözés-előkészítés, és a kiállítótereket is a tárgyak befotózására, QR-kóddal való ellátására és csomagolására használjuk majd. Kemecsi Lajos főigazgató szerint a 9 200 látogató jelenléte igazolta a zárófesztivál szükségességét. „Úgy érzem, hogy méltóképpen köszöntünk el átmeneti időre a látogatóktól. Azok a beszélgetések, megfogalmazott üzenetek és biztatások, melyek az elmúlt napokban költözésünkre, új helyszínen való megmutatkozásunkra vonatkoztak, megítélésem szerint pozitívan segítik az előttünk álló időszakban felmerülő feladatok megoldását.” – mondja.

bezárás, Mozaik Múzeumtúra, múzeum, néprajz, programajánló
2017-11-30 11:00
múzeum, Múzeumok Őszi Fesztiválja, néprajz, programajánló
2017-11-03 16:15
helytörténet, konferencia, néprajz, régészet, történelem
2017-11-24 08:42