EN facebook

Befejeződtek a soproni Múzeumnegyed kivitelezési munkálatai, indul az új kiállítás építése

TÉMA

2022-04-05 07:00

Sopronban a Fabricius-ház, a Tábornok-ház és a Storno-ház összekötésével és felújításával befejeződtek a Múzeumnegyed építészeti kivitelezési munkái - adta hírül az epiteszforum.hu. Immár az új kiállítás megépítését kezdték meg a Narmer Építész Stúdió tervei szerint.


Sopron városának első hivatalos múzeumi kiállítása 1866-ra tehető, a város azóta igyekszik épületállományát növelve és fejlesztve reagálni a gyűjtemények növekedésére. Ezt az attitűdöt erősítve kezdtek bele a Fő téri épületegyüttes fejlesztésébe is, mely a Múzeumnegyed projektnevet viseli. A munkát a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretein belül, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinásával és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának együttműködésével valósítják meg.


A hazai és európai uniós forrásból megvalósuló építkezés során létrejön a múzeumként működő Fabricius-ház, a Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-ház összekapcsolása, mellyel egyetlen múzeumi egység alakul ki. A belső átjárók összekapcsolásával az önállóan megközelíthető és bejárható három Fő téri épület köztéri megjelenése továbbra is önálló karakterű marad, azonban a három épületből a belső terek faláttörésekkel történő összekapcsolásával, átjárók kialakításával egyetlen épületkomplexum jött létre.

 

 

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram hivatalos közösségi oldala szeirnt a fejlesztés építészeti kivitelezési munkálatai mostanra elkészültek, jelenleg az új kiállítás építését kezdték meg.

 

beruházás, muzeológia, műhely, örökségvédelem
2020-10-25 07:00
beruházás, látogató, örökségvédelem
2020-11-03 07:00