EN facebook

Az idei Játékmustra 2 napig tart a Nemzeti Múzeumban

Szakmai nap és játék

2020-02-18 18:15

Tavaly került először megrendezésre a Múzeumi Játékmustra azzal a céllal, hogy kapcsolódási pontot találjanak a múzeumi szakemberek, játéktervezők, pedagógusok. A tavalyi esemény felülmúlta az előzetes várakozásokat: közel nyolcvan résztvevővel indult a szakmai nap, a délután során pedig megtelt társasjátékokkal, múzeumi játékokkal és más aktivitásokkal a Nemzeti Múzeum. 

A szervezők idén kibővült struktúrával várják a résztvevőket. Egy teljes pénteki nap a szakmai találkozásoké és a tanulásé, másnap pedig a különböző kiállítóknak biztosítanak teret és lehetőséget, hogy a múzeumi látogatókkal kapcsolódhassanak! 

 

A játékosítás felsőháza - szakmai nap

A 2020-as Játékmustra szakmai napja a Játék a felsőházban címet viseli. Abban a teremben találkozunk, ami évtizedekig a magyar Országyűlés felsőházaként működött és ez fog visszaköszönni a tematikában is. 

A játékos gondolkodás, a játékosítás (gamification) eszköztárával való ismeretek elmélyítése a cél – ehhez különböző területekről érkeznek meg előadók, legyen szó üzleti-marketing kérdésekről, társasjátékfejlesztésről, oktatásról vagy épp élő szerepjátékról. A szervezők fontosnak tartották, hogy az egyes témák előadói az adott témakör szakemberei legyenek, így olyan tudást hoznak a múzeumokba, amit más múzeumi rendezvényen nem lehet megtalálni. 

 

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Időpont: 2020. március 27. péntek (szakmai nap) és 28. szombat (Múzeumi Játékmustra)

Regisztráció ide kattintva

(Határidő: március 9.) 

 

 

II. Múzeumi Játékmustra 

A Nemzeti Múzeum patinás épületében idén is az ország legnagyobb múzeumi játék-szemléje kerül megszervezésre. Egy napra játék-palotává válik a Múzeum – a látogatók a múzeumi terek felfedezése közben le-leülhetnek egy-egy játékra, kapcsolódhatnak a kiállítókhoz. 

Múzeumi szakemberként ez az inspirációgyűjtés terepe, ami hétvégi programként is megállja a helyét. Ugyanígy az intézmény jóhírét viszi, ha megjelenik a múzeum a saját játékaival, aminek a bemutatására itt bőven van tér. 

 

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Időpont: 2020. március 28. szombat

Regisztráció kiállítóként ide kattintva 

(Határidő: március 9. )

 

Részletek: 

www.muzeumijatekmustra.hu 

 

Kapcsolat:
Bayer Árpád
openhistory@openhistory.hu

+36 20 484 9836 

 

A Múzeumi Játékmustra az Open History és a Magyar Nemzeti Múzeum együttműködésével valósul meg. A kezdeményezés célja, hogy az oktatási célokat is szolgáló játékoknak és múzeumi szakembereknek biztosítson közös fórumot szakmai eseményekkel és a Múzeumi Játékmustra csoporttal

 

képzés, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, programajánló
2019-02-18 12:00
látogató, múzeumpedagógia, programajánló
2019-09-16 09:00
múzeumandragógia, múzeumpedagógia
2018-07-31 16:00