EN facebook

AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 díj első jelöltjei

ELISMERÉS

2021-07-06 16:00

2021. július 5-én ülést tartott az Év Kiállítása 2021 pályázat zsűrije és a beérkezett pályázatok közül az alábbiakat AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2021 díj jelöltje minősítéssel látta el:


a 4 millió forint bekerülési költség alatti kategóriában:


Az Evangélikus Országos Múzeum „Pulszky Ferencz ajándoka” Rézmetszet, gipsz, fénykép – fejezetek a műtárgymásolás történetéből című időszaki kiállítása, mely történelmi jellegű helyszínhez alkalmazkodó megjelenéssel, a magyar múzeumügy történetéhez kapcsolódó anyagot mutat be.

 

 

a 4 millió forint bekerülési költség feletti kategóriában:


A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című időszaki kiállítása, mely egy élvonalbeli kutatási irányzat művészeti bemutatási lehetőségeinek felvillantásával úttörő módon hozzájárul a világban most zajló folyamatok megértéséhez (sajnos már bezárt).

 

A Soproni Múzeum Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19. század végi Sopronban című állandó kiállítása, mely a felújított gyönyörű Lenck villában eredeti ötlettel, egy fiktív esküvő ürügyén mutatja a kézműves és a nagyvárosi polgári világ találkozását, mintegy 1000 műtárgy felhasználásával.

 

A Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum Lélek a vizek felett. Múlt és jelen találkozása a Tihanyi Apátságban című kiállítása, mely a látványosan megújult látogatóközpontban mutatja be a bencések közel ezer éves történetét, egyben mai mindennapjait is közelebb hozva.

 


A Bíráló bizottság felhívja a figyelmet, hogy 2021. július 10-ig lehet további kiállításokat jelölni, illetve – akár jelölés nyomán, akár anélkül – július 30-ig lehet további pályázatokat beadni.

 

Kiírás a Pulszky Társaság honlapján: https://pulszky.hu/news/az-ev-kiallitasa-2021-palyazati-felhivas/

 

Pályázatokat az említett két kategórián kívül a virtuális kiállítások műfajában is várnak.

díj, felhívás, pályázat, Pulszky Társaság
2020-12-15 14:00
emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumpedagógia, műhely
2020-10-24 07:00
emlékezet, film, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, történelem, virtuális
2020-12-03 07:00