EN facebook

Átadták az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter Emlékplakettet

ELISMERÉS

A szentendrei Skanzenben a Magyarországi Tájházak Szövetsége 2020. szeptember 4-én tartott tisztújító közgyűlésén adták át az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter Emlékplakettet.

 

Dombi Alajosné, a Felpéci Tájház megálmodója és vezetője a helyi közösségi összefogás irányítójaként, néprajzi és múzeumépítő munkája elismeréseként vehette át az Év tájházvezetője díjat.

 

 

Tudományos hitelességű, néprajzi értékeket őrző tevékenységéért Novák Lászlóné, a Szadai Tájház vezetője nyerte el a Szablyár Péter Emlékplakettet.

 

 

A tájházak ügyéért hosszabb időszakon keresztül végzett kitartó és elkötelezett munkát kétévente ismeri el a Tájházszövetség a szervezet alapító ügyvezető elnökére emlékezve. A díjakat dr. Bereczki Ibolya elnök és Hegedűsné Majnár Márta ügyvezető igazgató adta át.

 

A közgyűlésen az elnökségi tagok régiónkénti beszámolója után Vukoszávlyev Zorán, a Népi Építészeti Program 2020. évi, a tájházak fejlesztését, épületei megújítását célzó eredményeiről és tapasztalatairól tartott előadást.

 

 

A borítóképen a Szadai Tájház.

állományvédelem, képzés, kiadvány, muzeológia, műhely, néprajz, tájház, tárgy, természet
2020-04-04 09:00
látogató, programajánló, tájház, természet
2020-08-09 18:00