EN facebook

ARTtransfer-díj 2023-ban is - a Ludwig Múzeum felhívása

FELHÍVÁS

2023-09-10 18:40

A Ludwig Múzeum ötödik alkalommal hirdeti meg a kortárs művészet közvetítésének elismerésére alapított ARTtransfer-díj pályázatot. A díjjal a múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.

 

A pályázatra magánszemélyek jelentkezését várják 2020–23 közötti időszakban megvalósult projektekkel. Már korábban máshol benyújtott anyaggal is jelentkezhetnek, de a szakmai bemutatkozásban meg kell jelölni, hogy milyen pályázaton szerepelt.

 

Az idei kiírást a gondoskodás jegyében hirdeti meg az intézmény, kapcsolódva a Ludwig Múzeum ez évi kerettémájához, s vele a Vigyázat, törékeny ∞ Handle with Care kiállításhoz.

 

A bemutatott projektekben a kortárs képzőművészet átgondolt, progresszív, jól adaptálható módszerekkel való közvetítése, interpretációja, pedagógiai megközelítése mellett kiemelt szerepet kell kapnia az elesettek, a rászorulók, a sajátos élethelyzetben lévők támogatásának akár tematikai, akár konkrét cselekvések, akciók formájában, ugyanakkor a gondoskodás jelentésköre a szociális és kulturális szféra más területeire is kitágítható.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. október 8.

 

A részletes pályázati felhívás ITT OLVASHATÓ!

 

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban előzsűrizés történik. Ezt követően a kiválasztott pályamunkákat egy nyilvános minikonferencián mutatják be a pályázók, ahol a zsűri a tízperces prezentációk után helyben meghozza döntését. A díjátadást követően a Ludwig Múzeum a második fordulóba bejutott pályázati anyagokat elérhetővé teszi a honlapján.

 

Az ARTtransfer-díj összege bruttó 300 000,- Ft, azaz háromszázezer forint.

A díj több pályázó között is megosztható.

 

A díj összegét a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága biztosítja.

 

A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesülnek.

 

 

Borítókép forrása: ludwigmuseum.blog.hu

felhívás, képzés, képzőművészet, műhely
2023-09-06 20:00
felhívás, fénykép, képzőművészet, kiállítás, kortárs, téma
2023-07-22 18:00
képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató
2020-09-05 20:00