EN facebook

Aranybérlettel várja felújítása előtt az Iparművészeti Múzeum a látogatókat

PROGRAM

2017-08-01 12:42

Korlátozott számú aranybérletet bocsát ki a hamarosan kezdődő rekonstrukciója előtti utolsó hetekre az Iparművészeti Múzeum. A bérlettel nemcsak a kiállítások látogathatók korlátlanul, de naponta exkluzív programokon is részt lehet venni a kulisszák mögött, valamint a múzeum földszintjén kialakított közösségi területre is beköltözhetnek az érdeklődők két hétig.

 

Az intézmény szeptember 3-i zárásáig már csak hetek vannak hátra, így a sikeres júniusi co-working program folytatásaként utoljára nyílik lehetőség arra, hogy a múzeumi hétköznapokat testközelből, személyesen megélhessék a látogatók és megláthassák, miként zajlik a kiköltözésre és a rekonstrukcióra való felkészülés a kiállítótermek falai mögött a műhelyekben, raktárakban, gyűjteményekben.

 

Az utolsó két hét programjai között lesznek épületséták, restaurátorműhely-látogatások, a múzeum kutatásait bemutató előadások, de olyan raktárakba is eljuthatnak az aranybérletesek, amelyek kiállítási belépővel nem látogathatók.

A múzeumi szakmák megismerése mellett bepillantást nyerhetnek a műtárgyak digitalizálásának, vagy a kortárs dizájn gyűjtemény megalapításának folyamatába, megtekinthetik egy tárlat bontását, vagy a műkincsek utazásra való felkészítését is.

 

A múzeumi co-working területen az aranybérletes vendégek két hétig saját munkájukat végezhetik, amelyhez asztalt foglalhatnak maguknak az Üvegcsarnok környezetében. A földszinten számos elkülönített pihenősarkot és tárgyalósarkot is igénybe vehetnek munkájukhoz vagy éppen feltöltődésre, az ismerkedést és kapcsolatépítést pedig számos program segítik majd. A résztvevők búcsúzásként művészeti albumokat kapnak ajándékba és belülről nézhetik végig, amikor szeptember 3-án bezárja kapuit egy időre az Iparművészeti Múzeum.

 

Az aranybérletek korlátozott számban az uvegcsarnok@imm.hu címen foglalhatók.

fénykép, művészet, történelem
2017-06-19 00:00
kiállítás, Múzeumok Éjszakája, tárgy
2017-06-29 17:17
kiállítás, közlekedés, restaurátor
2017-06-26 09:00