EN facebook

Akkreditált pedagógus továbbképzés a D17 Galériában

FELHÍVÁS

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2021-ben elindítja immár akkreditált formában a "Pedagógusok felkészítése a kortárs képzőművészet múzeumpedagógiai alkalmazására" című 120 órás képzést.

 

A továbbképzés megszervezésével a Galéria segítséget szeretne nyújtani a 20. század második felének művészete és a kortárs művészet oktatásához. A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a kortárs képzőművészet által gyakran megfogalmazott művészeti, társadalmi kérdéseket, amelyeket később újszerű, modern módszerekkel tudnak majd közvetíteni a gyerekek, diákok felé.

 

A kurzus végére a résztvevők megismerik a kortárs képzőművészet és a múzeumpedagógia kapcsolatát és ennek iskolai felhasználási lehetőségeit, képesek lesznek a kortárs művészet újfajta kontextusba helyezésére és közvetítésére, illetve feladat vagy óravázlat összeállítására, kidolgozására és gyakorlati alkalmazására.

 

A hiánypótló képzés elvégzése lehetőséget ad résztvevőknek, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a kortárs művészeti szféra intézményeivel, valamint segítséget nyújthat iskolai projektnapok, programok összeállításához is.


Az elméleti és gyakorlati oktatás a Deák17 Galériában és külső helyszíneken zajlik:

Magyar Nemzeti Galéria, Ludwig Múzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Vasarely Múzeum, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest Galéria, Petőfi Irodalmi Múzeum, Iparművészeti Múzeum.


A képzés díjáról, és a jelentkezés menetéről részletes információ a Deák17 Galéria honlapján, az alábbi linken olvasható!

 

 

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 20.

felhívás, képzés, képzőművészet, kortárs, múzeumpedagógia, tanulás
2021-03-30 18:00
Beporzók napja, kiállítás, látogató, #muzeumokajovoert, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, programajánló, természet, természettudomány, virtuális
2021-02-21 07:00