EN facebook

A Tomory Lajos Múzeum fejlesztése a Digital Humanities Awards adatvizualizáció kategóriájában

FELHÍVÁS

2023-03-22 20:00

A Tomory Lajos Múzeum által kitalált, kezdeményezett és kezelt bp18ker.hu helytörténeti honlap bekerült a Digital Humanities Awards döntőjébe az adatvizualizáció kategóriában. Hogy milyen eredménnyel végez a 20 fős mezőnyben, azon múlik, hogy hányan szavaznak rá.

 

A településtörténeti felület a XVIII. kerületi önkormányzat égisze alatt, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és a Városrehabilitáció18 Nonprofit Zrt. Innovációs Központjával, a Tomory Lajos Múzeum szakmai vezetésével és az ATLO TEAM megvalósításában készült, az NKA támogatásával. 

 

Bátorfy Attila, aki csapatával a dizájnt és az adatvizualizációt készítette, kerületi általános iskolába járt, most pedig az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Média és Kommunikáció Tanszékének mestertanára. A Tomory Lajos Múzeum részéről Pápai Tamás László, a honlap történeti adatait szolgáltatta, a thinglink felületeket pedig Mayer Adél készítette.

 

A felületet és a különféle településtörténeti tartalmait a Budapest150 keretében többféle módon és program során szeretnénk bemutatni, illetve most is folyamatosan fejlesztjük.

 

Szavazni ezen a felületen a BEST DH DATA VISUALIZATION kategóriában, a https://www.bp18ker.hu/interaktiv-terkepek/ -et megjelölve lehetséges.

 

Az összes jelölt

 

Szavazás 2023. március 26-ig!

 

Köszönjük szavazatát!

 

A honlapon jelenleg elérhető a kerület közterei interaktív felület és a történelmi térképek, a helytörténeti kisfilmek és a játékos ismeretterjesztés. A tartalmak táblagép vagy laptop képernyőjén érvényesülnek igazán.

1956, emlékezet, helytörténet, kiállítás, történelem, virtuális
2020-10-22 18:00
díj, látogató, múzeumpedagógia, műhely, természet
2020-11-02 07:00