EN facebook

A Tomory Lajos Múzeum is megkapta a Családbarát Múzeum címet

ELISMERÉS

2020-11-02 07:00

A 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, a Magyar Nemzeti Galériában, online közvetítés keretében, 2020. szeptember 28-án adták át első ízben a Családbarát Múzeum oklevelet 8 intézménynek. Büszkén jelentjük be, hogy ezek között van a Tomory Lajos Múzeum is!

 

Miért fontos nekünk ez a cím? Mert a kezdetek óta valljuk, hogy a múzeum minden korosztálynak szóló otthonos, jó hely, ahol minőségi időt tölthet el kicsi és nagy egyaránt, sokféle különleges program keretében. A hagyományos feladatokon túl, dolgoztunk már kiállításon hajléktalanokkal együttműködve, tartottunk egyedi tárlatvezetést pizzafutárnak is, most pedig egy izgalmas programsorozat keretében éppen különféle művészek bevonásával színesítjük a programpalettánkat (Múzeum klub). Kiállításainkkal, kiadványainkkal találkozhatnak az interneten, a kerület több pontján, akár a Havanna Hetivásárban. Ebben a nehéz évben már több mint 600 gyermeknek tartottunk múzeumpedagógiai programot.

 

 

Várható, hogy hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok a múzeum két további családbarát kiállítóhelyén, a Herrich-Kiss villában és a Havanna Kiállítóhelyen.


Az intézmény kiemelt köszönetét fejezi ki a pályázati anyag összeállításában végzett munkájáértt Mayer Adélnak, Szilárd Gabriellának, a Civil Zöldítőknek és Burka Erikának.

 

 

2020-tól a nyolc intézmény viselheti a Családbarát Múzeum címet:


a Ludwig Múzeum, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély, a Deák17 Galéria, a Százhalombattai Matrica Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Reptár-Szolnoki Repülőmúzeum és a Budapest 18. kerületi Tomory Lajos Múzeum.

 

 

Borítókép: a Tomory  Lajos Múzeum szeptemberi családi programja a kerti kavicsozóban

díj, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely, Pulszky Társaság
2020-09-28 13:00
1956, emlékezet, helytörténet, kiállítás, történelem, virtuális
2020-10-22 18:00