EN facebook

A Magyar Múzeumi Arcképcsarnok II. kötetének bemutatója - 2022. november 24.

FELHÍVÁS

2022-11-18 15:00

Két év munkájának végeztével a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület által felkért Szerkesztőség lezárta a Magyar Múzeumi Arcképcsarnok című életrajzi lexikon II. kötetének szerkesztési és grafikai-tördelési munkálatait. A Társaság alapításának 30. évfordulója alkalmából elkezdett vállalkozás célkitűzése az volt, hogy az első kötetből kimaradt, és a 2002 óta elhunyt múzeumi kollégák munkásságának ilyen módon állítsunk emléket, és váljanak kutathatóvá az életrajzok, folytatva a húsz évvel ezelőtt megjelent első kötet tudomány- és múzeumtörténeti eredményeit.

 

Az NKA támogatásával, 276 szerző és számos szerkesztő, lektor, közreműködő, önkéntes áldozatos munkájának köszönhetően, 502 szócikkel elkészült a II. kötet szerkesztett, nyomdakész elektronikus anyaga. A 30. évforduló kapcsán vállalta a Társaság, hogy a pdf formátumú lexikont az interneten publikálja, amelyre a támogatott projekt lezárását (november 30.) követően, várhatóan december elején kerül sor a hungaricana.hu közgyűjteményi portál keretében.


Az elkészült művet a Pulszky Társaság soron következő, kibővített választmányi ülésén kivetítőn mutatjuk be, amelyre szeretettel várjuk a szerzőket, közreműködőket, családtagokat, és minden szakmai érdeklődőt!


A kötetbemutató időpontja:
2022. november 24. (csütörtök) 15:00

 
Helyszíne:
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036 Budapest, Korona tér 1.)

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát november 21. hétfő éjfélig jelezze az ezen a linken elérhető adatlap kitöltésével,

 

vagy e-mailben: pulszky@gmail.com

 

 

Az esemény Facebookon.

 


A Pulszky Társaság elnöksége és a szerkesztőbizottság nevében:

 

Dr. Bereczki Ibolya

elnök

 

Dr. Tóth Arnold
ügyvezető elnök, főszerkesztő

digitalizáció, kiadvány, muzeológia, műhely, Pulszky Társaság, virtuális
2020-08-10 18:00
digitalizáció, gyűjtemény, kiadvány, muzeológia, múzeumtörténet, műhely, Pulszky Társaság, virtuális
2020-08-28 18:00
emlékezet, magazin, Pulszky Társaság, téma
2021-04-16 10:00