EN facebook

A látogatókutatás módszerei a BGE-n

SZAKMAI FÓRUM

2019-02-20 12:00


Február 21-22-én Értékeld a látogatót! címmel szakmai fórumra várja a természeti és kulturális területen dolgozókat a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete. A fórum a közönségmérés aktuális kérdéseivel és a látogatókutatás módszereivel foglalkozik.

A közönségmérés és látogatókutatás a hazai kulturális és természeti örökséggel foglalkozó intézményekben kevéssé ismert területnek számít, miközben a látogatószám-növelés folyamatos nyomásként nehezedik az intézményekre. A siker kritériuma, hogy az intézmények megismerjék közönségüket. Mennyire tudják a látogatókat saját küldetésük, szemléletük irányában elkötelezni? A két napos esemény célja, hogy az egymástól sok esetben elszigetelten működő kulturális intézmények, a kortárs kultúra, oktatás és marketing területén dolgozók a közönség fogalma mentén találkozzanak, és megvitassák az aktuális kérdéseket.

A program előzménye az a másfél éves projekt, amelyet a KÖME és a Budapesti Gazdasági Egyetem a Kon-Tiki német élménytervező céggel közösen folytatott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Budakeszi Vadasparkkal és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeummal együttműködésben.


Részletes program ITT található.

További információ:

Berecz Zsuzsa

Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME)

www.heritagemanager.hu

+ 06 70 235 0767

képzés, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, programajánló
2019-02-18 12:00
helytörténet, művészet, tárgy
2017-11-25 10:10