EN facebook

A Kassák kortárs művészeti díj 2024 átadója és Fabricius Anna Itt a munka, hol az otthon? című kiállításának megnyitója a Zichy-kastélyban – 2024. június 20.

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-06-18 17:00

A Kassák kortárs művészeti díjat idén harmadszor adja át a Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum és Dr. Argay István, a díj alapítója. 2024-ben a döntőbe jutott: Kocsi Olga és Schór Ádám, Koltay Dorottya Szonja és Seress Anna, Juhász Nóra és Török Krisztián Gábor művész-kurátor páros, valamint Murányi Mózes és Szász Lilla.


A nyertes mű kihirdetése és egyben a díjátadó esemény időpontja
2024. június 20., csütörtök, 17 óra, helyszíne a Kassák Múzeum.

 

Itt a munka, hol az otthon?

Fabricius Anna kiállítása

 

A megnyitó időpont: 2024. június 20., csütörtök, 18:00

Helyszín: Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

 

Fabricius Anna fotó- és médiaművész évek óta kutatja a munka változó kulturális és egyénformáló szerepét. A kiállításon a globális munkamegosztás következtében egyre gyakoribbá váló, országhatárokon átívelő családi kapcsolatok működését vizsgálja. Az elmúlt évben a mezőgazdaságban vagy a feldolgozóiparban alkalmazott távol-keleti munkavállalókkal dolgozott együtt. A közösen létrehozott művek nem dokumentarista ábrázolások, hanem a videózás és fényképezés kedvéért létrehozott szituációk során mutatják meg a beilleszkedés, az elfogadás, a hiányérzet, a családszeretet és a felelősségvállalás személyes megélését. A kiállítás szervező ereje a „láthatatlanság”: a többségi társadalom számára láthatatlan vendégmunkások és hozzájárulásuk közös jólétünkhöz, valamint az egymásról és a szeretteikről való gondoskodás rejtőzködő formái.

 

Fabricius Anna a 2023. évi Kassák kortárs művészeti díj nyertese, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem óraadó tanára, fotó- és videómunkái rendszeresen szerepelnek hazai és nemzetközi kiállításokon.

 

 

Regisztráció: kassakmuzeum@pim.hu

 

 

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján 18 órától Sveta Maximova: „Már azon tűnődtem, hogy hol vagyok” – A nomád identitás sokszólamúsága című performanszát követően Fabricius Anna és Csatlós Judit tart tárlatvezetést a kiállításban.

 

A kiállítás 2024. október 27-ig látogatható.

 

A művek létrehozásában közreműködtek:
Aheswar Rai, Mana Maya Tamang, Insayatul Urbayanti, Myo Min Soe, Su Thaw Han, Angrej Singh, Lakhesar Bhinder Singh, Maninderjit Singh, Kitipong Wongsai, Mr. Orathai Sengha, Mrs. Orathai Sengha, Ramanjeet Kaur, Mandeep Singh, Wutt Yee Htoo, Cho Nwe Lwin, Kyi Myint Aung, Nguyen Phoung Linh, Mi Ei Ei Hlaing, Zin Mar Moe, Navdeep Singh

 

Tolmácsok: Yolanda Abel, Wittawin Panta, Navdeep Singh
Munkáltatók: Bio-Fungi Kft., Martontej


Külön köszönet: Vattamány Ágnes, Szénási Adrienn, Bodó Ágoston, Golicza Zoltán, Szőczey Zoltán, Damokos Csaba

 

Kurátor: Csatlós Judit

 

Grafikai tervezés: Császár Adrienn – Kaszanyi Nóra
Angol fordítás: Sipos Dániel
Kivitelezés: Badak Ferenc, Batári Attila, Kemény Gyula, Kodolányi Judit, Pátkai Sándor
Kommunikáció: Szikra Renáta
Adminisztráció: Károly Erzsébet

Lépcsőszeminárium, programajánló, tárgy
2023-11-15 17:00
Az év múzeuma, irodalom, képzőművészet, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, Pulszky Társaság
2021-06-09 17:00
díj, képzőművészet, kortárs, téma
2023-06-13 07:00