EN facebook

A járványok világáról indított blogot a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

MÚZEUMI BLOG

2020-03-30 07:00

A járványok világa címmel indított blogot a MNM - Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvár és Adattár. A múzeum a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel határozatlan ideig zárva tart, ezért munkatársai a virtuális térben veszik fel a kapcsolatot a látogatókkal, a semmelweismuseum.blog.hu honlapon elérhető szakmai blogon.

 

A napokban útjára indított blogon a múzeum munkatársainak írásait teszik közzé a járványok történetével, a ragályos betegségekkel, a velük szemben alkalmazott védekezési módokkal kapcsolatban, de megjelennek ott a gyűjtemény ritka, olykor meghökkentő tárgyai is.

 

A mostani helyzetben az életet gyökerestül felforgató problémák, kérdések, az egészségügyi felhívások és rendelkezések tartalmi elemeinek egy része már néhány évszázaddal korábban is jelen volt valamilyen formában az emberiség tudatában, a járványok kezelésében, az egészségügyi gyakorlatban - írták.

 

A folyamatosan frissülő blogon szombaton már nyolc bejegyzés olvasható, amelyek informatív történeteket tárnak az olvasók elé járványtörténeti témákban, például a halotti rítusokról, a feketehimlő első ellenszeréről és a kézmosás történetéről.

 

A blog készítői bejegyzéseikkel az online oktatási segédanyagok elkészítését is támogatják történelmi, orvostörténeti témában.

 

 

Borítókép: kultura.hu

kiállítás, természet, történelem
2017-11-23 10:00
emlékezet, film, muzeológia, #muzeumozzaszobadbol, történelem
2020-03-28 16:00
design, film, gyűjtemény, közlekedés, látogató, #muzeumozzaszobadbol, technika
2020-03-19 18:00