EN facebook

5. Országos Plüssegér-találkozó a Gödöllői Királyi Kastély parkjában

PROGRAMAJÁNLÓ

Meseprojekt - A gödöllői kastélyról köztudott, hogy a 19. században Erzsébet királyné, Sisi kedvelt nyaralóhelye volt. Kevésbé ismert, de legalább ennyire fontos tény, hogy a kastély tulajdonosa ekkoriban herceg Egérváry Elemér volt, aki páratlanul értékes feljegyzéseket készített mindenről, ami a kastélyban történt.

 

A herceg és barátai kalandjairól 2010-ben jelentette meg a kastély az első mesekönyvét: Herceg Egérváry Elemér naplója címmel. A kötet nagy sikert aratott szakmai körökben: újszerűsége miatt Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott – és még nagyobbat az olvasók között, akik hamar megszerették a gyönyörűen illusztrált, humoros mesét.

 

Ennek köszönhető, hogy a szerzők, Faludi Ildikó, Reményi Márton és Ferenc Tamás a folytatás mellett döntöttek: a mesekönyvnek azóta két újabb kötete jelent meg. A könyvekhez pedig a kastélyban számos játékot, kiadványt, foglalkozást, rendezvényt fejlesztettek. Elemér névnapja például hagyományos ünneppé vált, idén ennek keretében kerül sor az 5. Országos Plüssegér-találkozóra is.

 

 

5. ORSZÁGOS PLÜSSEGÉR-TALÁLKOZÓ

 

TÁVOLSÁGTARTÁSOS ÉS HOME OFFICE VERZIÓ


2021. február 27–28. GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY

 


Herceg Egérváry Elemér névnapja alkalmából ismét várjuk a plüssegér kollégákat! Csak idén kicsit másképp…

 

A verzió:
1. Gyere el a kastély díszudvarára a plüssegereddel!
2. Keresd meg a Diógyűjtő Pontot és tegyél bele 1 db diót a kastély mókusainak! (Köszönjük!)
3. Készíts erről egy szelfit és a plüss nevével együtt töltsd fel a kastély hivatalos Facebook oldalán található eredeti poszt alá.

 

B verzió:
1. Készíts a plüssegeredről egy fotót, amint herceg Egérváry Elemér naplóját olvassa VAGY nézi a kastély Youtube csatornáján!
2. A fotót és a plüss nevét töltsd fel a kastély hivatalos Facebook oldalán található eredeti poszt alá.

 


A plüssegerek gazdái között 5 db Parkfelfedező csomagot sorsolunk ki.

 

A nyertesek képeit a kastély hivatalos Facebook oldalán tesszük közzé március 2-án. A nyertesek a csomag átvételéről az informacio@kiralyikastely.hu címen tudnak időpontot egyeztetni.

 

 

A gödöllői kastély meseprojektjéről további részletek itt!!!

 

 

MúzeumTrip, örökségvédelem
2020-10-15 20:00
MúzeumTrip, örökségvédelem
2020-10-27 20:00