EN facebook

Zárt ajtók mögött is aktív a Nemzeti Múzeum!

EGY HÓNAPIG ZÁRVA

2020-11-10 18:30

A COVID-19 második hullámával járó, szigorodó korlátozások értelmében 2020. november 11-től a Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei (Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és Levéltár, Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum, Villa Romana Baláca – Római kori villagazdaság és romkert, vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhely) a kormány bejelentése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel 1 hónapra, azaz december 10-ig zárva tartanak. A kiállítások újra nyitásáról időben értesítjük a közönséget.

 

Bár az ajtók zárva tartanak, a nagyközönségnek szóló múzeumi munka sem áll le. A következő hetekben rendszeresen frissülnek a közönség számára is izgalmas oldalak, a programok nagy része átkerül az online térbe.


Ezen a hétvégén került volna sor az Hommage à Széchényi Ferenc Összművészeti Fesztiválra. A péntekre tervezett Clara - Rotschild Klára divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítás katalógusbemutatóját Simonovics Ildikó, a kötet szerzője és a kiállítás kurátora tartja a múzeum facebook-oldalán.


A szombati, november 14-i, a múzeum Dísztermébe tervezett Budapest Sound Collective-koncert az érvényben levő rendelkezések értelmében sajnos elmarad, várhatóan 2021 márciusra halasztódik.


A novemberre ígért tárlatvezetéseket a tervek szerint online tárlatvezetés formájában kísérhetik majd az érdeklődők figyelemmel, mindenkit arra buzdítunk, hogy látogassa a múzeum honlapját (mnm.hu), tájékozódjon a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) és élvezze a folyamatosan bővülő digitális tartalmakat!

 

Vigyázzunk egymásra!

bezárás, #muzeumozzaszobadbol, téma
2020-11-09 11:30
emlékezet, látogató, múzeumtörténet, programajánló
2020-11-07 07:00