EN facebook

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé online a Cifrapalotából

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-05-10 07:00

A kecskeméti Cifrapalotában 2020. március 14-én nyílt meg a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé, azonban a koronavírussal kapcsolatos rendelkezések miatt egyelőre csupán két napig lehetett megtekinteni. Ezt valamennyire orvosolandó, a kiállítás anyagát 2020. április 28. és december 31. között a Kecskeméti Katona József Múzeum online is bemutatja a saját honlapján.

 

A biennále alapító kurátora, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész szerkesztette virtuális tárlat ABC sorrendben tartalmazza a zsűri által kiválasztott 146 alkotóművének /sorozatának reprodukcióját, részletes adatait. Fontos újdonság, hogy ötvenkét esetben a művészek saját szavaival kísérve– (ön)műleírásaikat szerkesztett formában felhasználva –ismerhetjük meg a kiállított alkotásokat.

 

HEGYVÁRI Bernadett: Asztal

 

A tárlat előszavában az aktuális tudnivalók (zsűri, díjazottak, tematika) mellett a biennálé majd két évtizedes történetéről, a kapcsolódó eredményekről, így a múzeum speciális gyűjteményi egységéről is olvashatunk, amennyiben élünk a honlap más oldalaira való továbbkattintási lehetőségekkel.

 

KOVÁCS Péter Balázs: Titkos Vacsora

 

 

Borítókép:

űLACH Sándor: Júdás széke

film, gyűjtemény, iparművészet, képzőművészet, látogató, #muzeumozzaszobadbol, néprajz, örökségvédelem, tárgy, történelem, virtuális
2020-04-22 12:00
gyűjtemény, iparművészet, képzőművészet, látogató, #muzeumozzaszobadbol, művészettörténet, tárgy, történelem, virtuális
2020-04-19 10:00
iparművészet, képzőművészet, kiállítás, műhely
2020-01-29 10:00