EN facebook

Visszaszámlálás: újra nyit a Ludwig Múzeum!

ÚJRANYITÁS

2020-08-19 20:00

2020. augusztus 20-án újra megnyitja kapuját a múzeum. Ezen a napon a belépés ingyenes!

 

A múzeum gyűjteményéből rendezett új válogatás Időgép címmel hivatalosan szeptember elsején nyílik, a látogatók azonban már augusztus 20-tól megismerhetik a tárlat anyagát. A kiállítás a világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között jött létre, így nem hagyhatta figyelmen kívül az elmúlt időszak tanulságait sem. Ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

 

Szeptember 4-től lesz megtekinthető az Art Collection Telekom gyűjteményéből rendezett Egyensúlyban című kiállítás, amely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. A szelekcióban többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

 

Október 10-től látogatható a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve. A kiállítás nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető, az ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek felsorakoztatásával – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A hálózati ábrák és struktúrák a csúcstechnológia felhasználásával szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

 

A Ludwig Múzeum keddtől vasárnapig 10.00–18.00 óráig tart nyitva. Augusztus 20-án nyit a Múzeum Shop is.

 

A múzeum mindent megtesz a látogatók és a munkatársak egészségének megóvása érdekében, ezért arra kérjük önöket, hogy a kiállításainkat maszkban látogassák, és a kiállítóterekben a másfél méteres távolságot tartsák meg.