EN facebook

Három új kiállítással készül a nyitásra a Ludwig Múzeum

ÚJRANYITÁS

2020-07-23 10:00

A koronavírus okozta helyzet miatt szükséges több hónapos kényszerű zárva tartást követően 2020. augusztus 20-án újra megnyitja kapuját a Ludwig Múzeum.

 

Az első új kiállítás a múzeum közel 800 darabos gyűjteményéből rendezett új válogatás Időgép címmel. A kiállítás a világjárvány rövid szünetében, rendkívüli körülmények között jött létre, így nem hagyhatta figyelmen kívül az elmúlt időszak tanulságait sem. A múzeum mintegy 800 darabot számláló gyűjteményéből olyan műveket kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, s magukat a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

 

Szeptember 4-től lesz látogatható az Art Collection Telekom gyűjteményéből rendezett Egyensúlyban című kiállítás, amely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban? A szelekcióban többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

 

Október 9-én nyílik a Barabásilab rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve. A kiállítás nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető, az ún. Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik. A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével – a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek felsorakoztatásával – az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A hálózati ábrák és struktúrák a csúcstechnológia felhasználásával szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak.

 

A Ludwig Múzeum keddtől vasárnapig 10.00–18.00 óráig tart nyitva, a múzeumshop is látogatható.

 

A múzeum mindent megtesz a látogatók és a munkatársak egészségének megóvása érdekében, ezért arra kérjük önöket, hogy a kiállításainkat maszkban látogassák, és a kiállítóterekben a másfél méteres távolságot tartsák meg.

 

Amennyiben lehetséges, a belépőjegyüket online vásárolják meg, a helyszínen pedig törekedjenek a kártyás fizetésre.