EN facebook

Virtuális séta az esztergomi Keresztény Múzeumban

MÚZEUMOK NON-STOP

2020-05-16 12:00

Az otthonából is beléphet mostantól a látogató a múzeum első teremébe. A linkre kattintva, regisztráció és külön program letöltése nélkül is megtekinthető az állandó kiállítás egy egyszerűen kezelhető felületen.

Elsőként a múzeum talán legfontosabb gyűjteményi egysége, a magyar gótikus művészetet bemutatóterem vált hozzáférhetővé. A következő hetekben újabb és újabb múzeumi terek lesznek bejárhatók digitális formában.

 

A szabadon kiválasztható kiállítási tárgyakhoz szöveges leírások, hangok, képek, videók és oktatási segédanyagok tartoznak, melyek a gyűjtemény kiemelt és kevésbé ismert műtárgyaira is ráirányítják a figyelmet, segítik azok mélyebb megismerését és előkészítik a jövőbeli, személyes múzeumi látogatást.


A múzeum célja, hogy a zárvatartás idején is elérhetőek legyenek a múzeum remekművei. A különféle ikonokra kattintva bővebb és sokoldalú információkat kapnak a látogatók. Az Audioguide népszerűsítő tartalmai mellett a szakkatalógus részeletes leírásai is megjeleníthetők. Az esztergomi Babits Mihály Színház művészei által előadott versek, imák, a szentírásból és a szentek legendából vett idézetek a további elmélyülést segítik a középkori művészet és a keresztény hit világába.

 

A Keresztény Múzeum folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait a honlapján az online katalógusban és a gyűjteményi leírásokhoz kapcsolódva. Egyre szélesebb szakmai közönség is figyelmemmel kíséri a középkori gyűjtemény, a falikárpit gyűjtemény és a grafikai tár folyamatosan megújuló bemutatását.

gyarapodás, képzőművészet, kiállítás
2018-11-27 08:00
kiállítás, múzeumandragógia, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, virtuális
2020-03-31 16:30
felhívás, fénykép, irodalom, #muzeumozzaszobadbol, műhely, pályázat, tárgy, természet
2020-04-29 13:00