EN facebook

Világhírű fotográfusok alkotásai a Városligetben - új kiállítás nyílt a Millenium Házában

KIÁLLÍTÁS

2024-02-17 07:00

Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből címmel nyílt kiállítás a NEO Kortárs Művészeti Térben, a Millennium Háza épületében. A tárlaton többek között olyan világhírű fotósok képei láthatók, mint André Kertész, Moholy-Nagy László, Martin Munkácsi vagy Robert Capa.

 

mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeum legféltettebb alkotásait vonultatja fel tematikus egységekbe rendezve Budapest új kiállítóhelyén, a NEO Kortárs Művészeti Térben. A városligeti kiállítóhelyen bemutatott tárlat képanyagának kiválasztásakor több szempont is előtérbe került, egyrészről a múzeum gyűjteményeinek legfontosabb képei kerültek olyan összetett szempontoknak megfelelően kiválasztásra, melyek egyben magukban hordozzák a magyar fotótörténet megismerésének lehetőségét, valamint hét tematikus csoport mentén mutatják be a fotográfia műfajainak alkotói attitűdváltozásait a 19. századtól napjainkig.

 

 

Mozdulat, A város arcai, az Arcok, a Táj, a Trompe-l’œil, Az erőszak arcai, valamint a Sorsok című fejezetek a művészetek területén már kialakult műfajok mentén szervezik a fotográfiákat, ugyanakkor felmutatnak csak a fotóra jellemző alkotói szemléletmódokat is, mint például a szociofotó, a dokumentarizmus, illetve a fotográfiára, mint médiumra való reflektálás. A tárlaton többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa legfontosabb munkáival találkozhat a nagyközönség.

 

 

 

A kiállítás 2024. február 2. és május 12. között látogatható.

 

 

További információ

beruházás, fénykép, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2023-06-15 19:00
fénykép, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2024-01-30 07:00
fénykép, kiállítás, látogató, programajánló
2020-09-04 14:00